Αθλητικά

“Ο Μέσι χάλασε μεταγραφή του Ολυμπιακού” – Οκτώ εκατομμύρια τον Γενάρη για… Πιζάρο – “Θυμίζει Σαβιόλα”!

"Ο Μέσι χάλασε μεταγραφή του Ολυμπιακού" - Οκτώ εκατομμύρια τον Γενάρη για... Πιζάρο - "Θυμίζει Σαβιόλα"!

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ άλλαξε τα σχέδια στο Λιμάνι! Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που δεν ήρθε στην Ελλάδα λόγω του πρώην σταρ των Μπαρτσελόνα, Παρί, γιατί το όνομά του παραμένει Νο1 επιλογή ενόψει της επόμενης μεταγραφικής περιόδου και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά.
 

Ολυμπιακός – Χούλιαν Καράνσα: Στον αστερισμό του 23χρονου άσου βρέθηκε το ρεπορτάζ των Πειραιωτών για μεγάλο διάστημα μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά στο MLS και φαίνεται ότι αξίζει κάποιο κλαμπ να επενδύσει πάνω του.

Οι Ερυθρόλευκοι πρόσφεραν στην ομάδα του, τη Φιλαδέλφεια, 8 εκατ. ευρώ για να τον φέρουν στην Ελλάδα, παρόλα αυτά ο αμερικανικός σύλλογος ήταν αρνητικός για την παραχώρησή του. Από αυτή την πληροφορία προκύπτουν δύο συμπεράσματα: Α) Πόσο πολύ πιστεύουν στη Φιλαδέλφεια την περίπτωσή του, β) Ότι για έναν παίκτη που ο Ολυμπιακός θα έκανε τόσο μεγάλη επένδυση, ύψους 8 εκατ. ευρώ για την αγορά του, δεδομένα δεν τον έχει σβήσει από τη λίστα του.

Το market value τού παίκτη στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ, αλλά το γεγονός ότι είναι διεθνής με την U23 τής Αργεντινής και τα γκολ που έχει πετύχει στο MLS, κάνουν την ομάδα του να ζητάει περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ. Το στάτους τού παίκτη στη Φιλαδέλφεια, άλλωστε, είναι ισχυρό: Έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2024 και, άρα, η διαπραγματευτική ισχύς τής ομάδας του ήταν μεγάλη.

Θα ισχύει το ίδιο, όμως, και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, που θα έχει μπει στον τελευταίο χρόνο τού συμβολαίου του; Γιατί όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, είναι απίθανο ο Ολυμπιακός να σβήσει από το μπλοκάκι του την περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή για τον οποίο πρόσφερε 8 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι.

Μπορεί ο Καράνσα να γίνει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Ροδόλφο Πιζάρο του Ολυμπιακού; Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο σε Λατινική Αμερική και MLS, για να συλλέξουμε πληροφορίες.

“Κάθε χρονιά είναι και καλύτερος ο Καράνσα – Για αυτό κάνει τη διαφορά στο MLS – Θυμίζει Σαβιόλα”

“Τον είχε πάρει από την Μπάνφιλντ με 5,5 εκατ. ευρώ η Ίντερ Μαϊάμι και ήταν από τις πρώτες κινήσεις που έκαναν προς τη Νότια Αμερική από το MLS. Στην πρώτη του χρονιά στην Ίντερ Μαϊάμι ήταν αναπληρωματικός, ο Καράνσα είχε αρκετές συμμετοχές αλλά όχι ως βασικός. Στη Φιλαδέλφεια του έδωσαν χρόνο συμμετοχής και ανταποκρίθηκε – Κάθε χρόνια γίνεται και καλύτερος“, ανέφερε αρχικά ο Γ. Ντούζγος.

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

“Είναι επιθετικός περιοχής – Παρότι δεν είναι θηρίο μέσα στην περιοχή αλλά είναι γρήγορος. Και στις άμυνες του MLS που τακτικά δεν είναι καλές, κάνει τη διαφορά”.

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

“Στο στιλ του Σαβιόλα παίζει, λόγω ταχύτητας μπορεί και κάνει εύκολα τη διαφορά. Είναι καλός και στα τελειώματα,  κρατάει μπάλα, ανοίγει χώρους, τακτικά βοηθάει πολύ δηλαδή. “Μεγάλωσε” στο MLS, στη Φιλαδέλφεια ανταποκρίθηκε και έδειξε καλά στοιχεία”.

“Δεν ήρθε στον Ολυμπιακό λόγω Μέσι – Πρώτη επιλογή Ισπανία και Ιταλία – Ξέρει λόγω Κορδόν ο Ολυμπιακός”

Αν επιστρέψει ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, θα έχει ελπίδες να τον αποκτήσει;

“Δεν ξέρω αν θέλει να τον δώσει η Φιλαδέλφεια, γιατί είναι παίκτης με περιθώρια βελτίωσης. Λόγω της παρουσίας τού Μέσι στις ΗΠΑ, που έχει προκαλέσει ενδιαφέρον και παρακολουθούν το πρωτάθλημα, οι ομάδες σκέφτονται διαφορετικά – Μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον και από πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα για την παραχώρησή του δηλαδή”.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ήταν ένας καλός προορισμός για εκείνον;

“Ο Ολυμπιακός έχει το όνομα για να τον προσεγγίσει στην Ευρώπη. Αλλά οι Αργεντινοί κοιτάζουν ως πρώτη επιλογή την Ιταλία και την Ισπανία. Θα έκανε τη διαφορά στη Ελλάδα και θα μπορούσε να πουληθεί στη συνέχεια πια ακριβά. Γιατί και στη Φιλαδέλφεια φάνηκε ότι έχει υψηλή τακτική αντίληψη και ικανότητα στο σκοράρισμα”.

Με τον Κορδόν, πάντως, ο Ολυμπιακός κοιτάζει ξανά στην αγορά της Αργεντινής.

“Υπάρχουν καλές λύσεις και προσιτές οικονομικά στη Λ. Αμερική, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σχετικά εύκολο για να τους προσαρμόσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ενώ υπάρχει και η συμμετοχή στις διασυλλογικές διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός με τον Κορδόν έχει γνώστη της Νότιας Αμερικής και για αυτό έχει στρέψει ξανά φέτος την προσοχή του εκεί”.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορυφαίο όνομα της Ευρώπης για Ολυμπιακό – Συμβόλαιο 350.000 ευρώ την εβδομάδα – “Χτυπάει” και στόπερ!

carranza olympiacos

To Top