Κόσμος

«Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός θα είναι δύσκολος, δεν γίνονται όλα», προειδοποιεί ο Ιταλός υπουργός…

Giorgetti

«Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός θα είναι δύσκολος, δεν γίνονται όλα», προειδοποιεί ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι υπογράμμισε σήμερα ότι «ο νέος κρατικός προϋπολογισμός θα είναι δύσκολος». «Δεν γίνονται όλα, διότι πρέπει να στηριχθούν οι χαμηλοεισοδηματίες και η μεσαία τάξη, αλλά και να προαχθεί η ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Τζορτζέτι.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να μπει σε ισχύ από το 2024.

Ο Ιταλός υπουργός τόνισε ότι «η χώρα επιθυμεί μια ευνοϊκότερη προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις δημόσιες επενδύσεις υπέρ της ανάπτυξης».

«Βρισκόμαστε ακόμη σε μια έκτακτη κατάσταση και δεν μπορούμε, στη φάση μεγάλων αλλαγών που ζούμε, να επιστρέψουμε σε κανόνες που αγνοούν την ανάγκη να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε επίσης ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά το θέμα της υπογεννητικότητας, διότι διαφορετικά «καμία συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, δεν θα μπορέσει να αντέξει».

To Top