Κόσμος

Ο Νετανιάχου βλέπει θετικά τη πρόταση για ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο στη Γάζα

xristodoulidis netanyahu

Ο Νετανιάχου βλέπει θετικά τη πρόταση για ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο στη Γάζα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για το Μεσανατολικό και ο πρώτος σημείωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο στη Γάζα.

Το philenews.com αναφέρει ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η πρόταση της Λευκωσίας για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο αντιμετωπίζεται θετικά.

«Είχα μια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και θα έχω (τηλεφωνική επικοινωνία) και με τον πρόεδρο της Γαλλίας ακριβώς για να δούμε πως μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση που έχουμε αναπτύξει» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Πάφο όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του κτιρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ.

«Συζητούμε τις λεπτομέρειες και ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο στάδιο της υλοποίησης» ανέφερε. Σε ερώτηση αν αντιμετωπίζεται θετικά η πρόταση της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε καταφατικά. «Φυσικά είναι θετικοί», είπε.

Ερωτηθείς για το πως θα προχωρήσει και αν θα υπάρχει έλεγχος (στην ανθρωπιστική βοήθεια) ο ΠτΔ είπε ότι «φυσικά και θα ελέγχεται, και από την Κύπρο που θα φεύγει η ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και εκεί που θα καταλήγει». Προσθέτοντας ότι είναι όλες αυτές οι λεπτομέρειες που συζητούνται.

To Top