Αθλητικά

Ο Ολυμπιακός τα έχανε, η ΑΕΚ τον “ξέρανε” – Buzzer beater τίτλου Ελίασον στο 91’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός τα έχανε, η ΑΕΚ τον

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο διπλό σπαταλώντας μεγάλες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά η κυνική ΑΕΚ βρήκε το γκολ της νίκης στο 91′ (1-0) και τον έβγαλε νοκ άουτ στη μάχη του τίτλου!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η κορυφή της Super League είναι ξανά κιτρινόμαυρη, με τον πλέον δραματικό τρόπο!

Οι Κιτρινόμαυροι έμοιαζαν να βρίσκονται στα… σχοινιά από τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα μπορούσε να φύγει με νίκη από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά τελικά ηττήθηκε, με τον Νίκλας Ελίασον να πετυχαίνει το γκολ της νίκης για την ΑΕΚ στο 90+1′.

Λίγο πριν το τελειωτικό “χτύπημα” του Σουηδού εξτρέμ, οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μία… ανάσα από το γκολ με τεράστια διπλή ευκαιρία που σπατάλησαν οι Τσικίνιο και Γιόβετιτς (82′), ενώ ο Μαυροβούνιος θα μπορούσε επίσης να σκοράρει ένα φανταστικό γκολ με προσωπική ενέργεια στο 88′. Ο γκολκίπερ Αθανασιάδης πήρε τη θέση του τραυματία Στάνκοβιτς και αποδείχθηκε απροσπέλαστος, πραγματοποιώντας σωρεία μεγάλων επεμβάσεων για την ΑΕΚ.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους Κιτρινόμαυρους να στήνουν πάρτι με τους φιλάθλους τους για την επιστροφή στην πρώτη θέση (65 βαθμοί έναντι 63 του ΠΑΟΚ και 59 του Παναθηναϊκού), τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έμεινε στο -8 από την κορυφή (57 βαθμοί) και πλέον αναζητά ένα “θαύμα” για να κατακτήσει τον τίτλο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με σχηματισμό 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Τερματοφύλακας ήταν ο Τζολάκης, με αμυντική τετράδα τούς Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα από δεξιά προς αριστερά. Έσε και Τσικίνιο συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Μασούρας έπαιξε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και ο Ποντένσε στα αριστερά, με τον Φορτούνη να παίρνει θέση πίσω από τον σέντερ φορ, Ελ Κααμπί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες μπήκαν με μεγάλη ένταση από το πρώτο δευτερόλεπτο. Τρεξίματα και σπριντ ήταν πολλά, οι προσωπικές μονομαχίες δυναμικές και ο ρυθμός υψηλός. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την μπάλα περισσότερο στα πόδια της, ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη κλασική ευκαιρία για γκολ. Στο 9′ ο Ποντένσε έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου περίμενε αμαρκάριστος ο Μασούρας. Ο Έλληνας άσος πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και υποχρέωσε τον Αθανασιάδη σε μεγάλη απόκρουση.

Στο 16′ η ΑΕΚ λίγο έλειψε να δικαιωθεί για την πίεση ψηλά στην αντίπαλη περιοχή, που εφάρμοζε από το πρώτο λεπτό. Οι Κιτρινόμαυροι ανάγκασαν σε λάθος τον Ροντινέι και έκλεψαν την μπάλα, με τον Γκαρσία να επιχειρεί να “μπουκάρει” στη μεγάλη περιοχή, αλλά τον Ρέτσο να σταματά τελευταία στιγμή (οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για παράβαση εκτός περιοχής). Στο 26′ σημειώθηκε ακόμα μία καλή στιγμή για την Ένωση, καθώς ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σουτάροντας όμως πάνω από τα δοκάρια. Στο 34′ ήταν η σειρά του Πινέδα να απειλήσει με διαγώνιο σουτ, το οποίο απομάκρυνε με προβολή ο Ροντινέι λίγο πριν η μπάλα φτάσει στη γραμμή του τέρματος.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου “άνηκε” στον Ολυμπιακό. Στο 40 ο Ρέτσος δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε ώστε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από κόρνερ. Στο 45+1′ ο Αθανασιάδης νίκησε τον Έσε σε αριστερό σουτ, ενώ στο 45+2′ ήταν και πάλι ο Έλληνας γκολκίπερ αυτός που… χαμογέλασε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ελ Κααμπί έπειτα από κάθετη πάσα του Ποντένσε!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με “καρμπόν” με αυτή του 26΄ για την ΑΕΚ, καθώς στο 47′ ο Γκατσίνοβιτς σούταρε άσχημα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 51′ ο Γκαρσία ζήτησε πέναλτι για ανατροπή από τον Κάρμι αλλά διαιτητής και VAR δεν είδαν κάτι το επιλήψιμο, ενώ στο 55′ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει, με διαγώνιο σουτ του Μασούρα και απόκρουση του Αθανασιάδη.

Στο 62′ οι Κιτρινόμαυροι βρήκαν δίχτυα με τον Άμραμπατ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά, επειδή υπήρξε οφσάιντ του Γκαρσία στην αρχή της φάσης, πριν δώσει την ασίστ στον συμπαίκτη του. Στο 64′ ο Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Τζολάκη να στέκεται τυχερός. Αρχικά ο γκολκίπερ των Ερυθρολεύκων έκανε λανθασμένη έξοδο, όμως στη συνέχεια η κόντρα με τον Γκαρσία τον ευνόησε και του έδωσε την ευκαιρία να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Ολυμπιακός “απάντησε” στο 65′, όταν ο Τσικίνιο έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο νεοεισελθόντας Μαρτίνς έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Μετά από ένα σχετικά ήρεμο δεκάλεπτο, το ματς… πήρε φωτιά στο 77′. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Βίντα, ο Τσούμπερ σταπάλησε ασύλληπτη ευκαιρία για την ΑΕΚ, καθώς σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι προ κενής εστίας. Αν το γκολ έμπαινε, πάντως, δεν θα μετρούσε αφού ο Ελβετός ήταν σε θέση οφσάιντ. Δευτερόλεπτα μετά τη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός έφυγε στην αντεπίθεση και ο Μαρτίνς σούταρε από διαγώνια θέση, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε μία ακόμα σημαντική επέμβαση.

Στο 82ο λεπτό ο Τσικίνιο πάτησε στην περιοχή της ΑΕΚ και νικήθηκε από τον Αθανασιάδη σε τετ α τετ. Στην επαναφορά η μπάλα στρώθηκε στον Γιόβετιτς, ο οποίος σημάδεψε άουτ με δεξί σουτ προ κενής εστίας! Ο Μαρτίνς απείλησε εκ νέου στο 85′, αλλά το δύσκολο τελείωμά του από πλάγια θέση κατέληξε στα χέρια του Αθασιάδη. Στο 88′ ο Γιόβετιτς έφτασε κοντά σε ένα φανταστικό γκολ, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε εκτός μεγάλης περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ.

Εκεί όπου όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα, ο Ελίασον κρατούσε το… καλύτερο για το τέλος. Η “χρυσή” αλλαγή του Ματίας Αλμέιδα πήρε κάθετη πάσα από τον Μάνταλο και πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό σε τετ α τετ τον Τζολάκη στο 90+1′, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στην OPAP Arena!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77΄ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71΄ Μάνταλος), Άμραμπατ (71΄ Τσούμπερ), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (71΄ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα, Γκαρσία (87΄ Λιούμπιτσιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90+3΄ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (77΄ Γιόβετιτς), Μασούρας (61΄ Ζέλσον), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61΄ Ναβάρο)

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top