Κόσμος

Ο Πούτιν ανέβασε την ηλικία επιστράτευσης στα 70 έτη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

UKRANAI48

Ο Πούτιν ανέβασε την ηλικία επιστράτευσης στα 70 έτη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σε μια κίνηση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις προχώρησε το Κρεμλίνο για την ενίσχυση των δυνάμεών του στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα αποφάσισε να αυξήσει τη μέγιστη ηλικία για την επιστράτευση ατόμων στα 70 έτη, θέλοντας να συγκεντρώσει ακόμη 100.000 άνδρες για τις νέες επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Κίεβο εκτιμά πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει μια νέα επίθεση στην περιοχή γύρω από το Κουπιανσκ, στο βόρειο τμήμα της πρώτης γραμμής του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο συνταγατάρχης Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, υποστήριξε πως η Ρωσία έχει δώσει εντολή για συγκέντρωση ισχυρής δύναμης με πεζικό, πυροβολικό και άρματα μάχης στην περιοχή και ήδη πραγματοποιεί βομβαρδισμούς με εκατοντάδες οβίδες την ημέρα. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ισχυρίστηκαν ότι οι δυνάμεις τους είχαν προχωρήσει περίπου ένα μίλι προς το Κουπιάνσκ.

Σύμφωνα με πρόσφατο νόμο, οι έφεδροι με τον υψηλότερο βαθμό μπορούν να κληθούν ξανά στην υπηρεσία μέχρι την ηλικία των 70 ετών, αντί για την προηγούμενη ηλικία των 65 ετών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές, τουλάχιστον 47.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Βρετανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως συνολικά οι νεκροί και οι τραυματίες Ρώσοι στρατιώτες ανέρχονται σε 230.000 έως 250.000. Η σύγκριση με τους αντίστοιχους νεκρούς του δεκαετούς πολέμου στο Αφγανιστάν (περίπου 15.000) μαρτυρά τα ρωσικά αδιέξοδα στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας.

To Top