Κόσμος

Ο Πούτιν επέστρεψε στον Πριγκόζιν και την Βάγκνερ τα όπλα και τα δισεκατομμύρια ρούβλια που τους κατ…

poutin2

Ο Πούτιν επέστρεψε στον Πριγκόζιν και την Βάγκνερ τα όπλα και τα δισεκατομμύρια ρούβλια που τους κατέσχεσε

Στον ιδρυτή της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν επέστρεψαν τα όπλα που του κατέσχεσαν την ημέρα της ανταρσίας που είχε οργανώσει, κατά τη διάρκεια των ερευνών σε δικές του δομές στην Αγία Πετρούπολη, όπως τα γραφεία της μισθοφορικής οργάνωσης και τα γραφεία του ομίλου μέσων ενημέρωσης «Πατριότ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου themoscowtimes.com της Αγίας Πετρούπολης, ο Πριγκόζιν που έχει τη βάση του στην Λευκορωσία, επισκέφθηκε ο ίδιος τη διεύθυνση της FSB για την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή του Λένινγκραντ, για να παραλάβει τα δικά του περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ένα πιστόλι Glock που είχε παραλάβει ως βραβείο από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Επίσης του επιστράφηκαν δύο καραμπίνες «Saiga», μια κοντόκανη αυστριακή καραμπίνα Steyr Mannlicher, ένα ημιαυτόματο τυφέκιο ARka και μερικά όπλα και πιστόλια , όπως επίσης και 10 δισεκατομμύρια ρούβλια τα οποία επίσης είχαν κατασχεθεί, γράφει ο ιστότοπος της Αγίας Πετρούπολης.

Αναφέρεται ότι μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής των κατασχεθέντων όπλων και χρημάτων, ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε αμέσως την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

To Top