Κόσμος

Ο Πριγκόζιν ντυμένος σαν τον «Μπόρατ»: Διέρρευσαν φωτογραφίες που φοράει περούκες και ψεύτικα γένια

Prigkozin metamfieseis

Ο Πριγκόζιν ντυμένος σαν τον «Μπόρατ»: Διέρρευσαν φωτογραφίες που φοράει περούκες και ψεύτικα γένια

Στα ρωσικά ΜΜΕ μέσω Telegram διέρρευσαν φωτογραφίες από επιδρομή που έκαναν οι ρωσικές αρχές σε ένα από τα σπίτια του Γεβγκένι Πριγκόζιν και δείχνουν τον αρχηγό της Wagner να έχει μεταμφιεστεί σαν τον «Μπόρατ» που υποδύθηκε ο Sacha Baron Cohen, αναφέρει ο διεθνής Τύπος.

Όπως αναφέρει η Daily Star, φοράει περούκες, ψεύτικα γένια και στρατιωτικές στολές, με πληροφορίες να αναφέρουν πως είχε μεταμφιεστεί για μυστικές αποστολές της μισθοφορικής ομάδας σε χώρες της Αφρικής.

Ωστόσο, η χρονική συγκυρία που δημοσιεύονται -μετά την ανταρσία της Wagner- και το γεγονός ότι στη Ρωσία γίνονται υποτιμητικά σχόλια εις βάρος μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, φέρεται να αποτελούν μια προσπάθεια δυσφήμισης του Κρεμλίνου προς το πρόσωπο του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος φέρεται να είναι να αλλάξει η εικόνα του πατριώτη που πολεμάει για το έθνος, την οποία έχτιζε ο Πριγκόζιν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Wagner στην Αγία Πετρούπολη για να πάρει προσωπικά του και όχι μόνο αντικείμενα.

Μάλιστα, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο όταν ρωτήθηκε για το που βρίσκεται ο Πριγκόζιν και οι μαχητές της Wagner, απάντησε: «Αυτή είναι μια ρωσική εταιρεία. Άρα η ερώτηση σαφώς δεν είναι για μένα. Από όσο πληροφορούμαι οι μαχητές βρίσκονται στα στρατόπεδά τους. Όσο για τον Πριγκόζιν, είναι στην Αγία Πετρούπολη. Δεν βρίσκεται στο έδαφος της Λευκορωσίας. Πού είναι όμως σήμερα το πρωί; Ίσως πήγε στη Μόσχα το πρωί».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την βραχύβια ανταρσία του ο Πριγκόζιν είχε καταλήξει σε συμφωνία με το Κρεμλίνο, με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, να εγκαταλείψει την εξέγερση του και να εξοριστεί στη Λευκορωσία. Σε αντάλλαγμα, οι ρωσικές αρχές δεν επιδιώκουν ποινικές διώξεις που σχετίζονται με ενέργειες που αρχικά χαρακτηρίστηκαν ως «προδοσία» από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

To Top