Αθλητικά

Ο refuse to lose Ολυμπιακός δεν την “πάτησε” με Βιλερμπάν – Μεγάλη νίκη και τώρα Σερβία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο refuse to lose Ολυμπιακός δεν την "πάτησε" με Βιλερμπάν - Μεγάλη νίκη και τώρα Σερβία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πειραιώτες έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά τελικά πήραν την υπερπολύτιμη νίκη κόντρα στους Γάλλους.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν, σε ένα ματς που μόνο εύκολο δεν ήταν καθώς η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα χρειάστηκε να ζοριστεί στα τελευταία λεπτά και επικράτησε με 80-64!

Πώς κατέβηκαν στο παρκέ οι ομάδες!

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει απέναντι στη Βιλερμπάν χωρίς τον Ναζ Μήτρου Λονγκ, μιας και ο ομογενής γκαρντ ταλαιπωρείται από ίωση. Έτσι οι ερυθρόλευκοι είχαν την ίδια 12άδα με αυτήν της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Εφές, αντιμετωπίζοντας τη Βιλερμπάν η φαινόταν να έχει σημαντικό πρόβλημα. Αυτό του Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος θεωρούνταν βέβαιο πως θα λείψει από την αποψινή αναμέτρηση, αλλά τελικά χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι του ΣΕΦ.

Ερυθρόλευκο προβάδισμα νίκης στο πρώτο μέρος!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες, αλλά ο Φαλ άνοιξε το σκορ και έβαλε μπροστά τη Βιλερμπάν. Ο Κάνααν απάντησε αμέσως με τρίποντο, αλλά ο Καμπαρό σημείωσε το 3-4.  Ο Φαλ πέτυχε καλάθι και φάουλ για το νέο ερυθρόλευκο προβάδισμα και ο Πίτερς έγραψε το 9-4. Οι Πειραιώτες δυνάμωσαν κι άλλο την άμυνά τους και ο Φαλ με 4 σερί πόντους του εκτόξευσε τη διαφορά στο +9. Τα διαδοχικά καλάθια των Παπανικολάου και Φαλ διαμόρφωσαν το 17-4, αλλά ο Ντε Κολό μείωσε σε 17-7. Πίτερς και Λοβέρν ήταν εύστοχοι. Ο Φαλ έκανε το 20-9, αλλά ο Γιάακοβ μείωσε στους 8 με καλάθι και φάουλ. Το 20-12 ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να μην είναι ιδιαίτερα εύστοχος έξω από τα 6,75 μ. αλλά την ίδια ώρα να έχει βρει τα μέσα ώστε να αναχαιτιστεί η γαλλική επίθεση.

Ζορίστηκε, αλλά πήρε το σπουδαίο αποτέλεσμα!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αντεπιτεθούν και με 5 σερί πόντους από Καμπαρό και Τζάκσον, η Βιλερμπάν έγραψε το 43-40. Ο Πίτερς αντέδρασε, αλλά οι Καμπαρό και Λοβέρν έφεραν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία για το 45-45! Ο Παρίς Λι, μάλιστα, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και έκανε το 45-47. Ο Πίτερς έβαλε καλάθι και φάουλ, με το σύνολο του Μπαρτζώκα να ανακτά το προβάδισμά του. Ο Κάνααν έγραψε το 50-47 με εύστοχο ζεύγος βολών, αλλά ο Καμπαρό είχε πάρει… φωτιά και σημείωσε το 52-51 με 4 σερί δικούς του πόντους. Ο Λοβέρν, μάλιστα, στον αιφνιδιασμό έβαλε μπροστά ξανά τους Γάλλους και η Βιλερμπάν μπήκε προηγούμενη στην τελευταία περίοδο με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 54-55.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Μόουζες Ράιτ να σκοράρει με καλάθι και φάουλ για το 57-55 και ο Πίτερς έστειλε τη διαφορά στο +4 για την ελληνική ομάδα. Ο Νάντο Ντε Κολό μείωσε και ο Λι ισοφάρισε εκ νέου σε 59-59. Nτε Κολό και Γκος σκόραραν για το 61-61 και οι ΜακΚίσικ, Πίτερς έβαλαν σε θέση ισχύος τον Ολυμπιακό, γράφοντας το 66-61 στο ΣΕΦ. Ο Λαρεντζάκης διεύρυνε το σερί των Πειραιωτών με εύστοχο τρίποντο, για το 69-61 ενώ οι Πίτερς και Φαλ έστειλαν τη διαφορά στους 13 πόντους! Ο ΜακΚίσικ είχε όρεξη στα τελευταία δευτερόλεπτα και με δικούς του πόντους, διαμορφώθηκε το τελικό 80-64.

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top