Ότι ο στρατός του Ισραήλ αποσύρει όλα τα χερσαία στρατεύματά του από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με εξαίρεση μία ταξιαρχία, έγινε σήμερα γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters δεν έχει προς το παρόν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της Χαμάς εισήλθε σήμερα στον έβδομο μήνα του.

Ο στρατός του Ισραήλ αποσύρει τα περισσότερα χερσαία στρατεύματα από τη νότια Γάζα 2

Δεν είναι σαφές εάν η απόσυρση θα καθυστερήσει την επαπειλούμενη εδώ και καιρό εισβολή στην πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, για την οποία Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν πει πως είναι αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθεί η Χαμάς.

Η απόσυρση λαμβάνει χώρα την ώρα που η Αίγυπτος προετοιμάζεται να φιλοξενήσει έναν νέο γύρο συνομιλιών, που στοχεύει στην επίτευξη μιας εκεχειρίας και τη σύναψη μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων.

Μια ισραηλινή ταξιαρχία αποτελείται από κάποιες χιλιάδες στρατιώτες.

Στο «φως» τα ονόματα τεσσάρων στρατιωτών του Ισραήλ που σκοτώθηκαν

Ο ισραηλινός στρατός δημοσιοποίησε σήμερα, Κυριακή 7/4 τα ονόματα 4 στρατιωτών του που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, με τους οποίους ανέρχονται σε 604 οι απώλειες Ισραηλινών στρατιωτών στις μάχες που διεξάγονται εκεί.

Οι τέσσερις καταδρομείς έχασαν τη ζωή τους χθες, Σάββατο, στη νότια Γάζα, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, έπειτα από εβδομάδες σχετικά χαμηλών απωλειών στις τάξεις του.

Χθες, Σάββατο 6/4 η Χαμάς ανακοίνωσε ότι μαχητές της είχαν στήσει ενέδρα κατά ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.