Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί την Παρασκευή τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

AP22081548935769

Ο Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί την Παρασκευή τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή την Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η συνάντηση των δύο προέδρων θα επιβεβαιώσει «τον στενό συντονισμό μας ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως η υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών και η κοινή δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον αγώνα της απέναντι στους ρώσους εισβολείς», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Από το γραφείο του γερμανού προέδρου στο Βερολίνο, έγινε γνωστό ότι ο Σταϊνμάιερ ταξιδεύει στην Ουάσινγκτον αποδεχόμενος πρόσκληση του Μπάιντεν. Είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών από τότε που ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ – πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας – ανέλαβε την προεδρία της χώρας του.

Στις 6 Οκτωβρίου εορτάζεται η Ημέρα Γερμανοαμερικανών, με αφορμή την ίδρυση της Germantown στην Πενσιλβάνια (6 Οκτωβρίου 1683) από τους πρώτους γερμανούς μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στην Αμερική.

To Top