Οικονομία

Οι καλύτερες περιοχές για κατοικία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια

1697548809 Snea default

ΟΙ 5 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η Κάτω Γλυφάδα, η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη και το κέντρο της Κομοτηνής αποτελούν τις πλέον προτιμητέες περιοχές σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των χρηστών της Spitogatos.gr για κατοικία σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα με βάση κριτήρια όπως η ασφάλεια, η διαθεσιμότητα πάρκινγκ αλλά και το πόσο φιλικές είναι για πεζούς και κατοικίδια.

Στην Αττική την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι, η Ανω Ηλιούπολη, το Κολωνάκι, η περιοχή Χίλτον, το κέντρο της Αργυρούπολης, το κέντρο του Παγκρατίου, η Ανω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων. Στη Θεσσαλονίκη η Νέα Παραλία, η περιοχή ΔΕΘ – Πανεπιστήμια, η περιοχή Περαία, η Ανω και Κάτω Τούμπα, η περιοχή Μαρτίου, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, η περιοχή Μπότσαρη, η Αγία Τριάδα και η περιοχή Ιπποκράτειο. Οσο για την υπόλοιπη Ελλάδα, ως καλύτερες περιοχές αξιολογήθηκαν το κέντρο της Κομοτηνής, η Πόλη της Ρόδου, το κέντρο των Ιωαννίνων, της Αλεξανδρούπολης, των Τρικάλων, της Λάρισας, των Χανίων, της Καλαμάτας, των Σερρών και της Βέροιας.

Κριτήρια

Η αίσθηση ασφάλειας αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή περιοχής για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας και οι τρεις πρώτες περιοχές της Αθήνας που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας είναι το κέντρο του Παγκρατίου, το Κολωνάκι, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι περιοχές Μαρτίου, Ιπποκράτειο, Αγία Τριάδα. Πρόσβαση μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν επίσης σημαντικό κριτήριο επιλογής με το κέντρο της Αθήνας, την περιοχή Πανόρμου, το κέντρο της Καλλιθέας, την πλατεία Αττικής, την περιοχή του Χίλτον, τη Φωκίωνος Νέγρη, τον Αγιο Ελευθέριο και το κέντρο της Αργυρούπολης να το προσφέρουν. Επίσης για τη διαθεσιμότητα θέσεων πάρκινγκ που αποτελεί μία πρόκληση για τους κατοίκους κυρίως των πυκνοκατοικημένων περιοχών στην Θεσσαλονίκη αξιολογήθηκε η περιοχή Περαία και πανελλαδικά το κέντρο της Κομοτηνής. Οσο για τις πιο φιλικές περιοχές της Ελλάδας για πεζούς και κατοικίδια είναι η Κάτω Γλυφάδα, η Ανω Ηλιούπολη και το κέντρο της Νέας Σμύρνης στα νότια προάστια της Αθήνας καθώς και η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, το κέντρο των Ιωαννίνων, της Βέροιας, της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο της Λάρισας, το κέντρο των Σερρών και το κέντρο των Τρικάλων.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ

To Top