Κόσμος

Οι πρώτες δηλώσεις Μπελέρη μέσα από τη φυλακή: «Είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί»

345629393 6007967082591736 5264736089087894372 n

Οι πρώτες δηλώσεις Μπελέρη μέσα από τη φυλακή: «Είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί»

Αποφασισμένος να μείνει στη φυλακή όσο χρειαστεί δηλώνει ο δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, στις πρώτες του δηλώσεις από το κελί του, εδώ και τρεις μήνες.

Μιλώντας στο Open, δεσμεύεται στους οπαδούς του πως είναι «αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί για να ορκιστώ δήμαρχος» και τους καλεί «να είναι δυνατοί, να περιμένουν, να έχουν πίστη στο θεό και πίστη στον αγώνα».

Ολόκληρη η δήλωση Μπελέρη: «Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός περιμένω. Έχουν περάσει τρεις μήνες, είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας.

Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν, να έχουν πίστη στο θεό και πίστη στον αγώνα. Η Δικαιοσύνη μπορεί να αργεί, αλλά πάντα στο τέλος κερδίζει.

Η μόνη αιτία που βρίσκομαι στη φυλακή είναι η υφαρπαγή των περιουσιών και το κλέψιμο των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους, για λογαριασμό των στρατηγικών επενδυτών, που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».

Εμπόδισαν συγκέντρωση συμπαράστασης σε Μπελέρη

Συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δήμαρχο Χειμάρρας ήταν προγραμματισμένη για τις 7 ώρα Ελλάδας. Εκεί αναμενόταν να δώσουν το «παρών» τόσο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωσνταντίνος Ζέρβας.

Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για σήμερα, επειδή εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

To Top