Πολιτική

Οικονόμου: Η βία με αθλητικό υπόβαθρο βρίσκει πεδίο ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες

οικονομου

Οικονόμου: Η βία με αθλητικό υπόβαθρο βρίσκει πεδίο ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες

«Το γεγονός αυτό ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι η βία με αθλητικό υπόβαθρο, δεν αφορά πια μόνο τα γήπεδα ή τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων και ότι βρίσκει πεδίο ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με την σύλληψη 3 ατόμων, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, που επιτέθηκαν με οπαδικό κίνητρο σε βάρος δύο 14χρονων στη Νέα Ιωνία.

«Αγγίζει πια, σχεδόν κάθε κοινωνικό χώρο και ταλαιπωρεί όλα τα κράτη. Ευρύτερα, η πανευρωπαϊκή δικτύωση των οργανωμένων οπαδών και η διασύνδεσή τους με το οργανωμένο έγκλημα και τον πολιτικό εξτρεμισμό ανησυχούν πρωτίστως τις ευρωπαϊκές χώρες» σημειώνει ο κ. Οικονόμου ενώ στην συνέχεια υπογραμμίζει ότι «ο δραστικός περιορισμός της βίας με αθλητικό υπόβαθρο απαιτεί ολιστικό σχέδιο, με παρεμβάσεις πολιτικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και αστυνομικού χαρακτήρα».

«Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση και υλοποιεί εντατικά το σχεδιασμό της, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της επιτήρησης, όσο και σε εκείνο της καταστολής. Με συνεχή προσπάθεια, με στόχο να βελτιώνεται συνεχώς σε επιχειρησιακό επίπεδο, ανυποχώρητα και με μηδενική ανοχή» καταλήγει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

To Top