Ελλάδα

Ολλανδός ερευνητής που είχε προβλέψει τον σεισμό στην Τουρκία προειδοποιεί για νέο μεγάλο σεισμό – Τ…

ssgeos

Ολλανδός ερευνητής που είχε προβλέψει τον σεισμό στην Τουρκία προειδοποιεί για νέο μεγάλο σεισμό – Τι λέει για την Ελλάδα

Ο Ολλανδός ερευνητής Frank Hoogerbeets έγινε ευρέως γνωστός, όταν λίγες μέρες πριν τον φονικό σεισμό της Τουρκίας των 7,5 Ρίχτερ, είχε προειδοποίησε πως συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη, ενδέχεται να έχουν σεισμό έως και 7 Ρίχτερ. Τώρα, ο ίδιος ανέλυσε ξανά τους πλανήτες και παρουσιάζει τα ευρήματά του.

Ο ίδιος αναφέρει, σύμφωνα με το ssgeos.org, πως «οι πλανητικές συζυγίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου θα οδηγήσουν πιθανότατα σε συσσώρευση ισχυρότερων σεισμών με το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμικού γεγονότος.

Οι ισχυρότερες ατμοσφαιρικές διακυμάνσεις φαίνεται να υποδεικνύουν την Ιαπωνία/Ταϊβάν, τις Νήσους Σολομώντος/Βανουάτου, τη Νέα Ζηλανδία και τμήματα του Δυτικού Ειρηνικού ως πιθανές περιοχές για μεγάλη σεισμική δραστηριότητα».

Ο ίδιος αναφέρει στην ανάλυσή του στο youtube πως δεν μπορεί να πει με ακρίβεια το πού θα συμβεί ο σεισμός, αλλά παρουσιάζει τις πιθανότητες από όσα διαβάζει από την ατμόσφαιρα.

Παρακάτω, παρουσιάζοντας τις αναλύσεις του και μιλώντας με τα επιστημονικά ευρήματά του, ο κ. Hoogerbeets καταλήγει πως ο ατλαντικός δακτύλιος ενδέχεται να προκαλέσει δυνατή και μεγάλη σεισμική δόνηση. «Εμφανείς διακυμάνσεις σημάδεψαν περιοχές κοντά στις Αζόρες. Πέρασαν πάνω από τη δυτική Αφρική και νότια της Αφρικής. Θα μπορούσε να υπάρξει ένα ισχυρό έως μεγάλο σεισμικό γεγονός εκεί. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός δείκτης.

Δεν είμαι σίγουρος για το τι θα κάνει η Γη, αλλά να είστε σε επιφυλακή. Θα μπορούσε να υπάρξει ισχυρότερη σεισμική δραστηριότητα. Αυτό θα μπορούσε επίσης να γίνει στην ατλαντική κορυφογραμμή. Η μέση ατλαντική κορυφογραμμή μπορεί να παράγει ισχυρή, ακόμη και μεγάλη σεισμική δραστηριότητα».

Η πρόγνωσή του για την Ελλάδα

Παράλληλα, με μια δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ αναφέρθηκε στους σεισμούς στην Ελλάδα. Εκεί έγραψε πως:           

«Ο σεισμός κοντά στην Κρήτη το 365 μ.Χ. σημειώθηκε κατά την ανατολή του ηλίου την ώρα των πολύ υψηλών σεληνιακών κορυφών και της Πανσελήνου.

Μέτρια δραστηριότητα σημειώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και στις δύο πλευρές του Ελληνικού Τόξου, το οποίο έχει μεγάλο σεισμικό δυναμικό. Το έτος 365 σημειώθηκε μια σεισμική δόνηση 8,6 Ρίχτερ που εκτιμάται ότι σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Κρήτης. Αν και οι ισχυρές δονήσεις συμβαίνουν συχνότερα στα βόρεια (Ελλάδα, Τουρκία)».

Ανησυχία προκάλεσε και η αινιγματική ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου πριν λίγες μέρες, ο οποίος έγραψε σε μια δημοσίευσή του στο Facebook:

«Ο γίγαντας Εγκέλαδος επιμένει στη σεισμική άπνοια. Τι να σκαρώνει;

ΥΓ. Αν και ο θεός των σεισμών στην αρχαιότητα ήταν ο Ποσειδώνας, ο μέγας και κραταιός κοσμοσείστης (Όμηρος)».

Ο γίγαντας Εγκέλαδος επιμένει στη σεισμική άπνοια. Τι να σκαρώνει; ΥΓ. Αν και ο θεός των σεισμών στην αρχαιότητα ήταν ο Ποσειδώνας, ο μέγας και κραταιός κοσμοσείστης (Όμηρος).

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Thursday, October 19, 2023

To Top