Αθλητικά

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για Μπρινιόλι – Αδικημένος στον ΠΑΟ, ούτε στη 18αδα – Πόσα ζητάει για να υπογράψει!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για Μπρινιόλι - Αδικημένος στον ΠΑΟ, ούτε στη 18αδα - Πόσα ζητάει για να υπογράψει!

Υπερδιπλασιασμό ετήσιων αποδοχών χωρίς πριμ και μπόνους! Ο Ιταλός τερματοφύλακας είναι ο MVP στη φετινή σεζόν για το Τριφύλλι, όμως αυτό… δημιουργεί και πρόβλημα στη διοίκηση, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και από τον Ιανουάριο μπορεί να υπογράψει όπου θέλει. Η πρόθεση των Πράσινων για γενναία αύξηση, οι απαιτήσεις του παίκτη και το ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό. 

Κάτι η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων, κάτι η έλλειψη θεμάτων επικαιρότητας και κάτι το ότι φτάσαμε μέσα Οκτώβρη, έφερε ξαφνικά τις προηγούμενες μέρες μπαράζ δημοσιευμάτων για την σοβαρή υπόθεση ανανέωσης του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στον Παναθηναϊκό. Ο “Ευαγγελιστής” ,λοιπόν, ασχολείται με αυτή παρουσιάζοντας όλα τα δεδομένα και ντεσού.

Χαμηλόμισθος: Ο Μπρινιόλι αν και τερματοφύλακας (για πολλούς ο καλύτερος της Superleague), κάνει αναμφισβήτητα την διαφορά -και πέρσι και την τρέχουσα σεζόν – για τον Παναθηναϊκό. Κατά γενική παραδοχή συμπεριλαμβάνεται στο top 4 των πιο κομβικών παικτών για τον Γιοβάνοβιτς. Μισθολογικά όμως, αν καταρτίσεις μία 16αδα με τους παίκτες του πράσινου ρόστερ βάσει των αποδοχών της, δεν θα βρεις μέσα σε αυτή το όνομα του Ιταλού πορτιέρε. Ενδεχομένως μάλιστα ούτε και στη 18άδα, παρότι στον Παναθηναϊκό εδώ και ένα χρόνο περίπου ακολουθούν άλλη πολιτική συμβολαίων, τα ποσά των οποίων έχουν ξεφύγει προς τα πάνω και αντιστοιχούν σε ομάδα που κάνει όντως πρωταθλητισμό. Ο Μπρινιόλι πλέον είναι από τους χαμηλόμισθους του τριφυλλιού και είναι μια… αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί προσεχώς/σύντομα και με αφορμή το νέο συμβόλαιο που θα του προταθεί. Αυτό το περιμένει σίγουρα ο Μπρινιόλι μαι λογικά το αντιλαμβάνονται, αν δεν το… γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι Αλαφούζος/Παπαδημητρίου/Γιοβάνοβιτς.

Νέος Σορεντίνο: Ο Μπρινιόλι από 1η Ιανουαρίου θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και να συμφωνήσει για την επόμενη σεζόν. Προτάσεις σίγουρα θα βρει στον… δρόμο, αν και εφόσον ο Παναθηναικός τραβήξει την διαπραγμάτευση (που προφανώς έχει ξεκινήσει με την πλευρά του Ιταλού) και δεν φροντίσει να κλείσει σύντομα, σε βάθος διμήνου, το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας τους για άλλα 3 χρόνια ( προσοχή, δεν … πετάμε τυχαία το 3ετές). Στα 32 του χρόνια (δηλαδή στην καλύτερη ηλικία για τερματοφύλακα), με τις σεζόν που κάνει στην Ελλάδα και το δυνατό προφίλ που χτίζει πλέον και στην Ευρώπη ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, είναι απολύτως φυσιολογικό να ψάχνει το υψηλότερο συμβόλαιο στην καριέρα του μέχρι σή μερα αλλά συνάμα να τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Και… ελληνικών! Η περίπτωση Μπρινιόλι έχει πάρα πολλές ομοιότητες με εκείνη του συμπατριώτη του Στέφανκ Σορεντίνο, ο οποίος το 2005, στα 27 του χρόνια, ήρθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, όπου αποδείχθηκαν πραγματικά η Ιθάκη του. Μέσω της ΑΕΚ ο Σορεντίνο πήρε μεταγραφή μετά στην La Liga για λογαριασμό της Ουέλβα αλλά και επέστρεψε στην Ιταλία, όπου για πρώτη φορά στην καριέρα του έπαιξε βασικός σε ομάδες στις Serie A (Κίεβο Βερόνα και Παλέρμο)!!!!

Νέο συμβόλαιο: Σε θεωρητική βάση, που δεν απέχει πάντως πολύ κι από την πραγματικότητα, το ερχόμενο καλοκαίρι ένας free Μπρινιόλι, θα μπορούσε να απασχολούσε και τον ΠΑΟΚ εφόσον πουληθεί ο Κοτάρσκι αλλά και τον Ολυμπιακό!!! Και σταματάμε εδώ… Ο Ιταλός κίπερ , λοιπόν, προφανώς γνωρίζει την αξία του και το γκελ που κάνει, οπότε λογικά θα προσπαθήσει να το εκμευαλευτεί με υπερδιπλασιασμό των σημερινών καθαρών ετήσιων αποδοχών του ( βγάζω απέξω μπόνους και πριμ).

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Ένα… τρελοκομείο για ΑΕΚ – Τον διώχνουν γιατί τον έπιασαν με γυναίκες στο ξενοδοχείο – Αντι-Αραούχο”!

To Top