Κόσμος

Ομολογία αποτυχίας από τον αρχηγό της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ: «Δεν προειδοποιήσαμε για την ε…

israel palestine5

Ομολογία αποτυχίας από τον αρχηγό της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ: «Δεν προειδοποιήσαμε για την επίθεση της Χαμάς»

Ο Ρόνεν Μπαρ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας της υπηρεσίας να προειδοποιήσει για την επίθεση της Χαμάς, τόσο τον ισραηλινό στρατό όσο και τον επικεφαλής του συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της υπηρεσίας, ο Μπαρ, δήλωσε ότι η απουσία προειδοποίησης για την επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, βαραίνει τον ίδιο. «Παρά τη σειρά ενεργειών που κάναμε το Σάββατο, αποτύχαμε να δώσουμε μια σαφή προειδοποίηση που θα είχε επιτρέψει την απόκρουση της επίθεση. Ως επικεφαλής της Οργάνωσης, η ευθύνη βαραίνει εμένα».

«Θα υπάρξει χρόνος για έρευνες. Τώρα, είμαστε σε πόλεμο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Ασφαλείας, σημειώνει ακόμα πως: «Χάσαμε δεκάδες από τους καλύτερους ανθρώπους μας, αρκετοί είμαστε τραυματισμένοι, και τα μέλη της υπηρεσίας έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Αμέτρητες οι ιστορίες γενναιότητας. Από την πρώτη μέρα της σύγκρουσης, εφαρμόσαμε ένα ειδικό σύστημα, σε συνεργασία με τις Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ, για τον εντοπισμό, την αναγνώριση και την επιχείρηση εύρεσης ομήρων και αγνοουμένων».

«Είμαστε σε πόλεμο, όχι σε έναν γύρο του. Οι «γύροι» κερδίζονται ήσυχα και με μια εικόνα νίκης, οι πόλεμοι όμως τελειώνουν με αποφασιστικές αλλαγές της κατάστασης. Δεν υπάρχουν όρια. Μέχρι τέλους» καταλήγει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ.

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 2.808 οι νεκροί

Περισσότεροι από 2.808 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10.850 τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

To Top