Κόσμος

Όταν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκαναν ναζιστική παρέλαση στο Μιλάνο

dinamo zagreb

Όταν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκαναν ναζιστική παρέλαση στο Μιλάνο

Ένας 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ δολοφονήθηκε από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας, την παραμονή του αγώνα των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Champions League.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της κροατικής ομάδας, γνωστοί ως «Bad Blue Boys», είναι γνωστοί για τις αγριότητες και τη σύνδεσή τους με τον ακροδεξιό – νεοναζιστικό χώρο.

Έχοντας ιδρυθεί επίσημα στις 17 Μαρτίου του 1986, οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού κινήματος στη χώρα και συχνά συγκαταλέγονται στις λίστες με τους πιο βίαιους οπαδικούς συνδέσμους στον κόσμο.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν τραβήξει ξανά την προσοχή όταν λίγο πριν τον αγώνα με τη Μίλαν, ως φιλοξενούμενοι, περίπου 4.000 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ παρέλασαν με ναζιστικούς χαιρετισμούς στην ιταλική πόλη.

Οι τοπικές αρχές προχώρησαν σε 14 συλλήψεις χούλιγκαν που στην κατοχή τους είχαν μαχαίρια και λοστούς. Οι ultras της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν έχουν κρύψει την ακροδεξιά ιδεολογία τους με συχνές αναφορές ακόμη και στα περιβόητα κροατικά SS.

To Top