Αθλητικά

Ούτε Σλούκας ούτε Μαντζούκας – Αυτός είναι ο Έλληνας που… τρέλανε τον Αταμάν – “Διώχνει” διεθνή από ΠΑΟ!

Ούτε Σλούκας ούτε Μαντζούκας - Αυτός είναι ο Έλληνας που… τρέλανε τον Αταμάν -

Ποιον ετοιμάζει για τη νέα σεζόν και ο πρώτος που “κόβεται”! Ο Τούρκος προπονητής ετοιμάζεται για την πρώτη του προπόνηση ως προπονητής του Τριφυλλιού, ωστόσο ήδη γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες του ρόστερ του. Ποιος νεαρός του έχει κάνει εντύπωση και θέλει να δουλέψει μαζί του και ποιος ετοιμάζει βαλίτσες για άλλη ομάδα;
 

Top Price Μετάλλιο Ελλάδα και 1ος πασέρ Τόμας Γουόκαπ στο Pamestoixima.gr | 21+

Πριν από περίπου έναν μήνα, έκανε τρομερό Eurobasket U20 στο Ηράκλειο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική και κέρδισε σε ψυχολογία ενόψει της νέας σεζόν όπου θα αποτελέσει βασικό «εργαλείο» στο νέο Παναθηναϊκό του Εργκίν Αταμάν.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας σε μια κάκιστη συνολικά σεζόν για την ομάδα ήταν πιθανότατα το μοναδικό θετικό στοιχείο, καθώς μπόρεσε να κερδίσει ειδικά στο διάστημα της τεχνικής ηγεσίας του Χρήστου Σερέλη ικανό χρόνο και ρόλο στο rotation, δείχνοντας έτσι πως μπορεί να εξελιχθεί σε βασική μονάδα για το Τριφύλλι.

Ο Έλληνας ψηλός ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του Τούρκου τεχνικού με κάποιες μικρές βελτιώσεις. Ο Αταμάν στη θέση 4 χρησιμοποιεί αθλητές ψηλούς δυνατούς που έχουν ως δυνατό σημείο το σουτ τριών πόντων. Ο Μαντζούκας είναι από τους καλύτερους σουτέρ στη θέση του και αν δουλέψει το σώμα του το καλοκαίρι μπορεί να εμφανιστεί ένας τελείως διαφορετικός παίκτης μέσα στο παρκέ.

Ο 20χρονος άσος τη φετινή σεζόν έχει μέσο όρο 12:37 λεπτά συμμετοχής στην Euroleague και αυτό επειδή ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν τον προτιμούσε. Με την έλευση του Χρήστου Σερέλη ο χρόνος που αγωνίζεται ο Μαντζούκας είναι αυξημένος και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Μετράει τον αξιοπρεπέστατο αριθμό τριπόντων 41,9%, έχοντας 13/31! Σκοράρει 3,1 πόντους ανά ματς με το φετινό του ρεκόρ να είναι οι 9 πόντοι κόντρα στη Βιλερμπάν.

Σαμαντούροβ και Αβδάλας

Ο Αλέξανδρος Σαμαντούροβ αποτελεί επένδυση του Παναθηναϊκού από το 2022 σε συμβόλαιο διάρκειας έξι χρόνων με NBA out από το επόμενο καλοκαίρι. Έχουν ήδη γίνει σκέψεις για πιθανό δανεισμό που θα του επιτρέψει να πάρει τις παραστάσεις που δεν είναι εφικτό να πάρει στα 18 του στο Τριφύλλι, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τα δεδομένα άλλαξαν με απόφαση του Αταμάν.

Ο Τούρκος είναι ενθουσιασμένος με όσα είδε από τον μικρό, θέλει να δουλέψει μαζί του, έστω στην προετοιμασία και πιστεύει ότι μπορεί από φέτος κιόλας να τον αξιοποιήσει. Προφανώς πρόκειται για ένα σπάνιο ταλέντο, που μελλοντικά θα αποτελέσει βασικό στέλεχος της Εθνικής, όμως ο κόουτς εκτιμά πως θα μπορούσε από φέτος να «βελτιώσει», ακόμα και μέσα από τις προπονήσεις.

Σε αντίθεση με τον Σαμαντούροβ, αυτός που θα αποχωρήσει είναι ο Νεοκλής Αβδάλας. Είναι επαγγελματίας από τις πρώτες ημέρες του 2022 σε συμβόλαιο διάρκειας πέντε χρόνων. Πήρε τις λιγότερες ευκαιρίες από τον καθένα στον Παναθηναϊκό φέτος και ήταν απολύτως λογικό λόγω ηλικίας και το πιθανότερο είναι πως στα 17 του θα παραχωρηθεί δανεικός.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο “εκλεκτός” του Ομπράντοβιτς για ΠΑΟ – “Σκάει” 2 εκατ. ο Γιαννακόπουλος – Γλίτωσε χειρουργείο ο Μήτογλου! 
 

Το Μουντομπάσκετ 2023 στο Pamestoixima.gr

Το Μουντομπάσκετ 2023 με κορυφαίες αποδόσεις* σε δεκάδες αγορές για στοίχημα.
Στο Pamestoixima.gr ηεμπειρία του στοιχήματος αναβαθμίζεται με νέες δυνατότητες και λειτουργίες, ειδικές αγορές για παίκτες & εθνικές ομάδες και προσφορές* για όλους!
Το στοίχημα μπάσκετ είναι στο Pamestoixima.gr.

To Top