Ελλάδα

Παλεύουν με τις μολύνσεις από τα λύματα οι κάτοικοι της Θεσσαλίας: «Ο πατέρας μου από προχτές έχει ε…

eksanthimata

Παλεύουν με τις μολύνσεις από τα λύματα οι κάτοικοι της Θεσσαλίας: «Ο πατέρας μου από προχτές έχει εμφανίσει φλεγμονή»

Με το νερό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας να είναι ακατάλληλο για πόση, είναι σημαντικό οι κάτοικοι του σημείου να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό. Πολλοί από αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή με τα μολυσμένα λύματα, καταγγέλλουν τώρα πως πάσχουν από δερματικές παθήσεις.

Η Κατερίνα Μουτσανίδη, κόρη ασθενούς μόλυνσης από τα βρώμικα νερά που έχουν κατακλύσει τον θεσσαλικό κάμπο, μίλησε στην εκπομπή «Live News», όπου αναφέρθηκε στις δερματικές παθήσεις που έχει εκδηλώσει ο πατέρας της.

«Ο πατέρας μου από προχτές έχει εμφανίσει φλεγμονή στο πόδι, έχει πρηστεί, έχει μελανιάσει και έχει πολύ πόνο. Είχαμε πάει στο κλειστό γυμναστήριο, που έχουν μονάδα κέντρου υγείας και του χορήγησαν αντιβίωση», είπε αρχικά η κ. Μουτσανίδη.

Στη συνέχεια, η ίδια ανέφερε πως η μόλυνση δεν έχει σταματήσει να πονά τον πατέρα της. «Δεν υποχώρησαν τα συμπτώματα. Εχθές, δεν μπορούσε καν να το πατήσει, ούτε να περπατήσει. Τον πήραμε στα χέρια και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί μας είπαν πως καλά κάναμε και τον πήγαμε, γιατί δεν ξέρουν που θα οδηγήσει».

«Είναι μόλυνση από το νερό, γιατί πριν γεμίσουμε νερά, προσπαθούσαμε να βγάλουμε ό,τι νερό έμπαινε μέσα στο σπίτι και είχαν γίνει μούσκεμα τα παπούτσια του και οι κάλτσες του. Όσο ήμασταν στην εκκλησία, γιατί εκεί μέναμε, ήταν βρεγμένα τα πόδια του», κατέληξε η κ. Μουτσανίδη. «Οι γιατροί ελέγχουν την κατάσταση, του χορηγούν ενδοφλέβια φάρμακα, αλλά ο πόνος δεν έχει υποχωρήσει καθόλου».

To Top