Κόσμος

Πανικός στο νοσοκομείο αλ-Σίφα μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ – Ώρες αγωνίας για 2.300 ασθενείς και…

AP23319175553468

Πανικός στο νοσοκομείο αλ-Σίφα μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ – Ώρες αγωνίας για 2.300 ασθενείς και προσωπικό

Πανικός επικρατεί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για εκκένωσή του μέσα σε μία ώρα, με την ανησυχία να είναι έντονη για ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένους που βρίσκονται εκεί.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα και οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την τύχη τους έχουν ενταθεί.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, όσοι βρίσκονται στο νοσοκομείο, θεωρούν ότι αυτή η απόφαση, αυτή η εντολή είναι μια αδύνατη απόφαση να ληφθεί, επειδή δεν έχουν ασθενοφόρα που να λειτουργούν για να μεταφέρουν αυτόν τον μεγάλο αριθμό ασθενών προς το νότο.

Αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός δεν τους παρείχε καμία άλλη λύση, κανένα μέσο μεταφοράς, κανένα καύσιμο για τα ασθενοφόρα ή για κανένα αυτοκίνητο για να μεταφέρουν αυτούς τους ασθενείς, τα πρόωρα μωρά, τις εκτοπισμένες οικογένειες στο νότο, όπως διατάχθηκαν να κάνουν.

AP23322331735099
Πανικός στο νοσοκομείο αλ-Σίφα μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ – Ώρες αγωνίας για 2.300 ασθενείς και... 3

Όταν συνέβη το ίδιο περιστατικό με το νοσοκομείο αλ-Κουντς, ο γιατρός Μπασάρ Μουράντ ζήτησε πολλές φορές από τον ισραηλινό στρατό να παράσχει ασθενοφόρα, μεταφορικά μέσα, να παράσχει τουλάχιστον καύσιμα ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν λεωφορεία για τη μεταφορά των ασθενών, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον ισραηλινό στρατό- τους διέταξε να μεταφέρουν τους ασθενείς με τα πόδια.

Οι γιατροί στο τέλος, έπρεπε να εκκενώσουν αυτούς τους ασθενείς σε νοσοκομειακά κρεβάτια και να τους σπρώξουν μέσα από τους δρόμους στην άλλη πλευρά.

Αλλά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, η κατάσταση είναι διαφορετική επειδή υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς. Σύμφωνα με τις ιατρικές μας πηγές, οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση και δεν μπορούν να κάνουν το ταξίδι με τα κρεβάτια προς το νότο.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι η Χαμάς που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα χρησιμοποιεί το νοσοκομείο ως στρατιωτική βάση.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή από το νοσοκομείο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο AFP, 450 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν.

To Top