Αθλητικά

Παπανικολάου: “Για αυτό έδωσα το τρόπαιο στον Μπαρτζώκα – Με ενόχλησαν τα συνθήματα για Σλούκα”

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων μίλησε για την κατάκτηση του Super Cup και όχι μόνο.

Ο εξαιρετικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Σούπερ Καπ και σήκωσε την πρώτη κούπα της σεζόν. Ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Παπανικολάου, ανέφερε ότι η ομάδα λειτούργησε με χημεία και ότι αυτός ο τίτλος αποτελεί ψυχολογική ώθηση.

Όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Λειτούργησε καταλυτικά ότι είμαστε μια ομάδα με ομοιογένεια και χημεία, επειδή υπάρχει ένας κορμός παικτών από την προηγούμενη χρονιά. Νομίζω, όμως, πως η αποφασιστικότητα και μαχητικότητα που δείξαμε σε κάθε φάση, από το πρώτο λεπτό, στο πρώτο ημίχρονο, ήταν το ”κλειδί του παινχνιδιού.

Το Super Cup είναι τίτλος ψυχολογίας, επιβεβαιώνει ότι δουλεύουμε καλά. Ωστόσο, είναι νωρίς ακόμη για να πούμε οτιδήποτε για τις ομάδες. Τόσο εμείς, όσο και ο Παναθηναϊκός είμαστε ακόμη ανέτοιμοι».

Για το ντέρμπι της Παρασκευής στην Euroleague:

Για τις αποδοκιμασίες στον Κώστα Σλούκα:

«Δεν μπορώ να πω στον καθένα πως να συμπεριφερθεί. Οταν θα πάω και εγώ στο ΟΑΚΑ σίγουρα θα ακούσω λόγια. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Δεν μπορώ να αλλάξω τον τρόπο σκέψης σε ενήλικες, δεν μπορώ να τους πω πώς θα συμπεριφερθούν και τι θα κάνουν. Έτσι είναι, δυστυχώς, ο αθλητισμός στην Ελλάδα και αυτό, στην προκειμένη, ισχύει και για τις δύο πλευρές. Το έχω ζήσει και από την αντίθετη πλευρά με τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη), όταν από τον Παναθηναϊκό ήρθε στον Ολυμπιακό.

Όπως με ενοχλούσε τότε, έτσι με ενοχλεί κάθε φορά. Δεν αλλάζει κάτι. Θέλω, όμως, να σταθώ περισσότερο στη δική μου σχέση με τα παιδιά που ήμασταν μαζί και όχι μόνο στον Κώστα (Σλούκα) και στον Ιωάννη (Παπαπέτρου), οι οποίοι πήγαν από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, αλλά και στον Ντίνο (Μήτογλου), στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, στον Δημήτρη Μωραϊτη, τα παιδιά με τα οποία ήμασταν μαζί στην εθνική ομάδα. Το ίδιο τους βλέπω όλους, δε θα αλλάξει ποτέ αυτό».

Στην απονομή του τίτλου, με κίνησή του, ο αρχηγός των Πειραιωτών… ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο του Super Cup. «Σκέφτηκα πως, κατά κάποιον τρόπο, ήταν η σειρά του να πάρει την αναγνώριση που του αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το αν η σεζόν, δε, μετά την κατάκτηση του Super Cup, θα δώσει και άλλους τίτλους στον Ολυμπιακό, επισήμανε:

«Η χρονιά είναι μεγάλη, μέχρι την ολοκλήρωσή της έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας. Στον αθλητισμό μπορούν να γίνουν πολλά στη διάρκεια ενός τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος, από τραυματισμοί, μέχρι και εγώ δεν ξέρω τι. Οπότε, πρέπει να πάμε ένα βήμα τη φορά. Ξέρω, ακούγεται κλισέ, αλλά στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Δείτε, για παράδειγμα, τον Ντίνο (Μήτογλου). Ηταν έτοιμος να παίξει με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο και εδώ με τον Παναθηναϊκό και του προέκυψαν τραυματισμοί back to back. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σου ξημερώσει και πως μπορεί να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα στη σεζόν».

PAPANIKOL3804128asf

To Top