Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος για τον πόλεμο στο Ισραήλ: Να απελευθερωθούν οι όμηροι και να τύχει σεβασμού το ανθ…

AP23288401365781

Πάπας Φραγκίσκος για τον πόλεμο στο Ισραήλ: Να απελευθερωθούν οι όμηροι και να τύχει σεβασμού το ανθρωπιστικό δίκαιο

Έτοιμος να συναντήσει τους συγγενείς των ομήρων στο Ισραήλ και να τους βοηθήσει να μάθουν πού βρίσκονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα εμφανίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με Ισραηλινό δημοσιογράφο, σημειώνοντας ότι «μπορεί, στους αγνοούμενους, να υπάρχουν και εβραίο-αργεντινοί φίλοι μου».

Απευθυνόμενος, δε, στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, πριν λίγο ο Ποντίφικας τόνισε: «Συνεχίζω να παρακολουθώ με μεγάλο πόνο όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και είμαι στο πλευρό, ιδιαίτερα, των μικρών και των ηλικιωμένων».

«Επαναλαμβάνω την έκκληση για απελευθέρωση των ομήρων και ζητώ να τύχει σεβασμού το ανθρωπιστικό δίκαιο, ιδίως την Γάζα, όπου υπάρχει άμεση ανάγκη ανθρωπιστικών διαδρόμων και να βοηθηθεί ο άμαχος πληθυσμός», υπογράμμισε ο πάπας.

«Πέθαναν ήδη τόσοι πολλοί άνθρωποι, μην χυθεί άλλο αίμα, ούτε στην Γάζα, ούτε την Ουκρανία, πουθενά. Ο πόλεμος αποτελεί πάντα ήττα», είπε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος. Απηύθυνε, επίσης, ειδική έκκληση για την προστασία όλων των μοναστηριών και χώρων λατρείας της περιοχής.

Ο Αργεντινός ποντίφικας κάλεσε, τέλος, όλους τους πιστούς να προσευχηθούν και να νηστέψουν την ερχόμενη Τρίτη, για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους.

To Top