Πολιτική

Παππάς: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τις καταστροφές που συνέβησαν στη Θεσσαλία

nikos pappas

Παππάς: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τις καταστροφές που συνέβησαν στη Θεσσαλία

Για «πολιτικές ευθύνες» έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, αναφορικά με τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλίας εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο πρώην υπουργός τόνισε πως «το φαινόμενο είναι σφοδρό, αλλά για το ό,τι το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν έχει οργανόγραμμα, δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και νομίζω πως τώρα θα πρέπει να είναι και λίγο πιο λεπτομερείς στις εξηγήσεις τους άνθρωποι που χρόνια θέσεις ευθύνης».

Και πρόσθεσε: «Άκουγα τον κ. Αγοραστό (σ.σ. περιφερειάρχης Θεσσαλίας) και αναρωτιόμουνα ποιος είναι περιφερειάρχης τα 12 τελευταία χρόνια. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε μια γραφειοκρατία, απροσδιόριστη, η οποία τον εμποδίζει τι να κάνει ακριβώς; Στη Θεσσαλία είναι ο πρώτος κρατικός λειτουργός, με κονδύλια, με δυνατότητα να σχεδιάζει, να προτεραιοποιεί, να υλοποιεί. Τώρα μιλάμε για καθαρισμούς ρεμάτων κόστους 500.000 ευρώ και δεν έγιναν. Είμαστε τρία χρόνια μετά τον Ιανό που ήταν τέτοιες μέρες που εγώ, ο Σπίρτζης και ο Ζαχαριάδης πήραμε εντολή νωρίς το πρωί να πάμε στην Καρδίτσα, που είχε πλημμυρίσει και λίγες μέρες μετά εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης μισό δις αντιπλημμυρικά. Μηδέν εις το πηλίκο».

Διερωτήθηκε επίσης, «ποιος έφταιγε που δεν έχει καταθέσει η χώρα επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνου πλημμύρας» σημειώνοντας ότι «ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης κατέθεσε σχετική κατεπείγουσα ερώτηση στην ευρωβουλή. Έχει χτυπήσει «καμπανάκι» διότι δεν έχει καταθέσει η χώρα τους χάρτες. Οι χάρτες δείχνουν πως εκεί που κατεβαίνουν τα νερά πρέπει να έχεις τις λεκάνες απορροής και προς τα πού θα διοχετευτούν τα νερά αυτά εάν υπάρχει υπερχείλιση».

To Top