Ελλάδα

Παρατημένη και εγκαταλελειμμένη φαίνεται να είναι και η πεζογέφυρα Καλατράβα στη Μεσογείων

kala1 1

Παρατημένη και εγκαταλελειμμένη φαίνεται να είναι και η πεζογέφυρα Καλατράβα στη Μεσογείων

Συναγερμός έχει σημάνει από το απόγευμα της Παρασκευής (30/9) στην κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, όταν έγινε γνωστό το πόρισμα της στατικής μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο Στέγαστρο Καλατράβα.

Πέραν του Στέγαστρου όμως υπάρχει και ένα άλλο εμβληματικό έργο του Ισπανού αρχιτέκτονα και δεν είναι άλλο από την πεζογέφυρα Καλατράβα στη Μεσογείων, η οποία παραδόθηκε στο κοινό στις 14 Μαΐου 2004.

Η Πεζογέφυρα Καλατράβα, στη Λεωφόρο Μεσογείων, έξω από το σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη», έχει συνολικό μήκος 94 μέτρα και υψώνεται 6 μέτρα πάνω από το οδόστρωμα της λεωφόρου.

Τα βασικά αρχιτεκτονικά της στοιχεία είναι ο μεταλλικός πυλώνας (ύψους 50 μέτρων ακριβώς στην είσοδο του σταθμού) και ο εναέριος πεζοδιάδρομος (μήκους 94 μέτρων και πλάτους 5 έως 6 μέτρων) με προσβάσεις από σταθερές ή κυλιόμενες σκάλες και μεγάλους ανελκυστήρες.

Σήμερα 19 χρόνια μετά την παράδοση του έργου το Newsbeast πήγε στο σημείο και διαπίστωσε εμφανή σημάδια εγκατάλειψης.

Οι κυλιόμενες σκάλες δεν λειτουργούν και η σκουριά είναι χαρακτηριστική σε πολλά σημεία της γέφυρας

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η πεζογέφυρα Καλατράβα στη Μεσογείων είναι μια παρατημένη γέφυρα, με πολλές σκουριάσμένες υποδοχές σε σημεία που δένουν τα συρματόσχοινα ανάρτησής της.

To Top