Κόσμος

Παρίστανε τη γιατρό στο TikTok και έδινε συμβουλές για τον καρκίνο και τον HIV

giatros 3

Παρίστανε τη γιατρό στο TikTok και έδινε συμβουλές για τον καρκίνο και τον HIV

Μια γυναίκα που ζει στην Αυστραλία είχε φτιάξει καριέρα στο TikTok ως γιατρός και έδινε συμβουλές για τον καρκίνο και τον HIV, ωστόσο αποκαλύφθηκε πως έλεγε ψέματα και ότι τα έκανε όλα για την προβολή.

Η New York Post αναφέρει ότι Dalya Karezi από το Σίδνεϊ ήταν γνωστή στην πλατφόρμα ως «Dr.Dalya.s» και ανέβαζε τακτικά βίντεο και φωτογραφίες, όπου ήταν ντυμένη σαν γιατρός.

Έτσι, συγκέντρωσε 243.000 ακολούθους στο TikTok και 20.000 στο Instagram, όπου σχεδόν σε καθημερινή βάση έδινε συμβουλές υγείας, ενώ έστελνε και email, όπου υπέγραφε ως γιατρός. Μάλιστα, έδινε συμβουλές σε ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα, όπως περιπτώσεις που κάποιος νοσούσε από καρκίνο ή HIV.

Το δικαστήριο του Σίδνεϊ λοιπόν, την καταδίκασε σε κοινωνική εργασία και της έπεβαλε πρόστιμο 8.400 δολαρίων Αυστραλίας.

Η γυναίκα ζήτησε συγγνώμη και σε επιστολή 1.400 λέξεων ανέφερε ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιον πολίτη. «Καθώς γράφω αυτό το γράμμα, κλαίω και ακόμα παλεύω να δω πώς έφτασα σε αυτή τη θέση, γιατί αυτό είναι πολύ άσχετο με τον χαρακτήρα και ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν σε αυτή τη θέση», έγραψε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, σημείωσε πως «έχω αναλάβει την ευθύνη των πράξεών μου και ξέρω ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τις πράξεις μου. Νιώθω ντροπή και μισώ τον εαυτό μου κάθε μέρα. Το ότι έπρεπε να πω στην οικογένειά μου και στους φίλους μου για τις πράξεις μου ήταν εξαιρετικά ταπεινωτικό. Κατανοώ τις σοβαρές συνέπειες των πράξεών μου και λυπάμαι πραγματικά για ό,τι έχω κάνει».

To Top