Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα όσων εμπλέκονται σε επεισόδια

pasok6

ΠΑΣΟΚ: Ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα όσων εμπλέκονται σε επεισόδια

Σε ανακοίνωσή του για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την οπαδική βία, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός έπειτα από πολυήμερη σιωπή, συγκάλεσε σύσκεψη με τον πρόεδρο της UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ παριστάνοντας ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση. Επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τη συνήθη πρακτική είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε να γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες, μιας και αρκετά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, προβλέπονταν ήδη στο νομοθετικό πλαίσιο που προέκυψε μετά τον θάνατο του ‘Αλκη Καμπανού».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ο κ. Μητσοτάκης προσέφερε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφεύγοντας να του αποδώσει την πολιτική ευθύνη, που τον βαραίνει για το γεγονός ότι αν και ενήμεροι, παρακολουθούσαν με σταυρωμένα τα χέρια την εκστρατεία ακροδεξιών χούλιγκαν στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου». Επιπλέον, «ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του “επιτελικού κράτους” αλλά και ότι τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα κατά καιρούς θύματα ή οι τραυματίες στα “ραντεβού του θανάτου” υπερβαίνουν τα όρια της οπαδικής βίας και συνιστούν μείζον πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας».

‘Αποψη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι ότι «πρέπει με ευθύνη των ΠΑΕ και της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα όσων εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια εντός ή εκτός αθλητικών χώρων».

To Top