Κόσμος

Πατέρας στην Αλαμπάμα κατηγορείται πως σκότωσε τον γιο του – Τον ανάγκασε να πάρει χάπια μεθαμφεταμί…

landonrader96

Πατέρας στην Αλαμπάμα κατηγορείται πως σκότωσε τον γιο του – Τον ανάγκασε να πάρει χάπια μεθαμφεταμίνης

Ένας νεαρός από την Αλαμπάμα πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών αφού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πατέρας του και δύο γείτονες τον ανάγκασαν να καταναλώσει ναρκωτικά. Σε βάρος των τριών εμπλεκόμενων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργηματική δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 26χρονος Λάντον Τάιλερ Ράντερ βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα σπίτι στο Τζάσπερ στις 27 Μαρτίου, αφού εξαναγκάστηκε να πάρει μεθαμφεταμίνη ή/και αμφεταμίνες από τον πατέρα του, Τζέιμι Λάντον Ράντερ, 48 ετών, και τους γείτονές τους, τον 24χρονο Ράιαν Ντάστιν Κλαρκ και την 43χρονη Τόνια Ρέι Κιν, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γουόκερ.

Μάλιστα, ο μπαμπάς του Λάντον ήταν τόσο ψύχραιμος για το συγκεκριμένο γεγονός, που χαμογελούσε στη φωτογραφία της σύλληψής του. Αυτός και οι γείτονές του κατηγορούνται για φόνο σε βαθμό κακουργήματος, ανθρωποκτονία και παράνομη διανομή ουσιών με σκοπό τη διανομή. Ο σερίφης Νικ Σμιθ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι πρόκειται για την πρώτη υπόθεση «που απαγγέλλονται κατηγορίες για φόνο λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών» στην ιστορία της κομητείας.

Από τη στιγμή που η αστυνομία είχε φτάσει στον τόπο του εγκλήματος, τα πράγματα δεν φαινόταν να ταιριάζουν με μια τυπική υπερβολική δόση, οδηγώντας την αστυνομία σε μια πολύμηνη έρευνα για να αποκαλυφθεί τι συνέβη στον Ράντερ, δήλωσε ο σερίφης. «Αυτό που κάνει αυτό το περιστατικό πιο σημαντικό από μια συνηθισμένη υπερβολική δόση είναι ότι επρόκειτο για βίαιη κατάποση», δήλωσε ο Σμιθ. «Δεν επρόκειτο απλώς για ένα άτομο που πήρε οικειοθελώς ναρκωτικές ουσίες».

Ο αστυνόμος Darrell Mote σημείωσε ότι όχι μόνο ο Rader εξαναγκάστηκε να πάρει τα ναρκωτκά, αλλά ότι και οι τρεις ύποπτοι δεν κάλεσαν την άμεση δράση και δεν παρείχαν βοήθεια στον ετοιμοθάνατο άνδρα. Ο Mote δήλωσε ότι αν είχε κληθεί νωρίτερα η άμεση δράση ή αν του είχε παρασχεθεί βοήθεια, ο Rader θα ήταν ακόμα ζωντανός σήμερα.

Πριν από τη σύλληψή του, ο πατέρας του νεκρού 26χρονου Ράντερ, που κατηγορείται για τον θάνατό του, ήταν ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, δεν δίσταζε να τσακώνεται με όσους ισχυρίζονταν ότι έφταιγε για το θάνατο του γιου του, λέγοντάς τους ότι διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας.

View this post on Instagram

A post shared by Landon Rader (@landonrader96)

«Μόλις έχασα τον γιο μου, δεν μπορώ να θρηνήσω, δεν μπορώ να ηρεμήσω, δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει», έγραψε στο Facebook στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με το nypost.com. «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που διαδίδουν φήμες και ψέματα. Περνάω αρκετά, σας ευχαριστώ. Κρατήστε τις συνωμοσιολογίες για τον εαυτό σας», πρόσθεσε.

Οι τρεις τους συνελήφθησαν την Κυριακή και κρατήθηκαν στη φυλακή της κομητείας Γουόκερ, όπου ο καθένας τους κρατείται με εγγύηση 250.000 δολαρίων.

To Top