Αθλητικά

Περνάει στη Ν. Φιλαδέλφεια – Τσάμπα ήττα για ΑΕΚ στο Βέλγιο που έχασε ένα… τσουβάλι γκολ – Αγωνία για Λιβάι (vid)

Περνάει στη Ν. Φιλαδέλφεια - Τσάμπα ήττα για ΑΕΚ στο Βέλγιο που έχασε ένα... τσουβάλι γκολ - Αγωνία για Λιβάι (vid)

Δεν τα κατάφερε η Ένωση στο Βέλγιο, όπου γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Αντβέρπ, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για γκολ και πλέον χρειάζεται να κάνει την ανατροπή στην OPAP Arena για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Αντβέρπ – ΑΕΚ: Τσάμπα ήττα για την Ένωση στο Βέλγιο, που έχασε πολλές ευκαιρίες να βρει δίχτυα χωρίς αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν από 58′ με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Μπατάιγ, κάτι που έφερε το τελικό 1-0. Μάλιστα τα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν… κατασκηνώσει στα καρέ του Μπουτέζ, χωρίς όμως να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης που θα τους έβαζε σε θέση ισχύος ενόψει της ρεβάνς όμως χωρίς να τα καταφέρει. Πλέον οι νταμπλούχοι χρειάζονται νίκη με δύο γκολ διαφορά στη Νέα Φιλαδέλφεια, οχτώ μέρες αργότερα, για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, με τον Αργεντίνο τεχνικό της Ένωσης να έχει και τον… πονοκέφαλο από τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία, που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα στο 35΄της αναμέτρησης.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Βέλγιο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν να πιέσουν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Αθανασιάδη, ενώ προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά την άμυνα της Ένωσης. Μετά τα πρώτα λεπτά οι νταμπλούχοι θα πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ισορροπώντας το παιχνίδι και μάλιστα στο 11’ θα χάσουν και την πρώτη τους καλή ευκαιρία. Ο Άμραμπατ θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Λιβάι Γκαρσία να πιάνει μόνος του την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα καταλήξει στα χέρια του Μπουτέζ. Αυτό που δεν κατάφερε, όμως, ο επιθετικός από το Τρινιντάντ το κατάφεραν οι παίκτες της Αντβέρπ στο 16’. Πιο συγκεκριμένα ο Βερμίρεν θα τροφοδοτήσει τον Γιάνσεν μέσα στην περιοχή, με πολύ ωραία κάθετη πάσα, με τον Ολλανδό να πλασάρει πολύ ωραία από πλάγια θέση κάνοντας το 1-0.

Μετά το γκολ η Ένωση θα προσπαθήσει να αντιδράσει, με τον Λιβάι Γκαρσία να δέχεται ακόμα μια σέντρα από τον Άμραμπατ, στο 23’, όμως κεφαλιά του θα περάσει λίγο άουτ, ενώ πέντε λεπτά μετά ο επιθετικός από το Τρινιντάντ θα είναι πρωταγωνιστής σε μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του, με τον ίδιο να κατεβάζει εξαιρετικά την μπάλα, μετά από ωραία βαθιά μπαλιά από τον Σιμάνσκι, αλλά πριν προλάβει να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, ο Αλντερβάιρελντ θα τον κόψει εξαιρετικά. Τα προβλήματα για την ΑΕΚ θα μεγαλώσουν, μιας και στο 32’ ο Λιβάι σε προσπάθεια να σουτάρει, θα τραυματιστεί και θα περάσει εκτός αναμέτρησης, με τον Πόνσε να τον αντικαθιστά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος η ΑΕΚ θα χάσει ακόμα μια καλή ευκαιρία, όταν ο Τσούμπερ θα κάνει τη σέντρα, ο Γκατσίνοβιτς θα αφήσει την μπάλα και ο Πινέδα θα σουτάρει, όμως θα κοντράρει σε πόδια Βέλγων θα περάσει κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ένωση θα χάσει ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία όταν στο 48’ ο Χατζισαφί θα σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά ο Μπουτέζ και πάλι θα αποκρούσει. Τρία λεπτά μετά οι αριθμητικές ισορροπίες θα αλλάξουν, όταν ο Μπατάιγ θα βρει πολύ άσχημα τον Γκατσίνοβιτς, με τον ποδοσφαιριστή τον Βέλγων να αποβάλλεται και να αφήνει την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε σαν αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάρει μέτρα στο γήπεδο και τους Βέλγους να αλλάζουν σύστημα, παίζοντας με 3 στόπερ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσουν το προβάδισμά τους. Η πρώτη τελική της Άντβερπ μετά το τέρμα της θα έρθει στο 64’ όταν ο Μπαλίκουισα θα κάνει ένα πλασέ από πλάγια θέση, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Σκόρερ: 16’ Γιάνσεν

Αντβέρπ (Μ. Φαν Μπόμελ): Μπουτέζ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Μπατάιγ, Μπαλίκουισα, Εκέλενκαμπ (56’ Φαν ντε Μπος), Κεϊτά, Φερμέιρεν, Οντρέικα (56’ Βάινς), Γιάνσεν (70′ Μούγια).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68’ Αραούχο), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46’ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67’ Μάνταλος), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67’ Ελιάσον), Γκαρσία (36’ Πόνσε).

To Top