Ελλάδα

Πέθανε η Λίζα Έβερτ

evert1

Πέθανε η Λίζα Έβερτ

Έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας και φωτογράφος Λίζα Έβερτ. Υπήρξε σύζυγος του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Έβερτ με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, την Αλεξία και την Ιλεάνα. Την είδηση έκανε γνωστή η κόρη της Αλεξία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε και ασχολήθηκε με τη φωτογραφία από το 1983.

Κατείχε δίπλωμα από το Middlesex University του Λονδίνου.

Έχει κάνει περισσότερες από 20 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1993 δημιούργησε τις εκδόσεις Αστερισμός και έχει εκδώσει επτά βιβλία.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Λίνας Μενδώνη

Πληροφορούμενη την απώλεια της Λίζας Έβερτ, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη την φωτογράφο και συγγραφέα Λίζα Έβερτ, μια πολυτάλαντη προσωπικότητα με ιδιαίτερη ευαισθησία, μπροστά από την εποχή της. Κόρη του περίφημου Αμερικανού αρχαιολόγου Ευγένιου Βάντερπουλ, ενός μεγάλου φιλέλληνα, βαθέως γνώστη και μελετητή της ελληνικής αρχαιότητας από νωρίς περπάτησε και αγάπησε τους αρχαιολογικούς χώρους, και την ελληνική ιστορία.

Μέσα από τον φακό της αποτυπώνεται η πολιτισμική παρουσία του ελληνισμού στη μεγάλη ιστορική διαχρονία, στον ελλαδικό χώρο αλλά και στη διασπορά. Στις εκθέσεις της και στα πολλά λευκώματα, που εξέδωσε, η Λίζα Έβερτ κατέγραψε και ανέδειξε τα πολλά πρόσωπα της Ελλάδας, ενός πολιτισμού ανθεκτικού, με ρίζες και διάρκεια. Χειραφετημένη και διακριτική, πλάι στον Μιλτιάδη Έβερτ, ταυτίζει την τέχνη της με την Ελλάδα. Ειλικρινή συλλυπητήριά στις κόρες της, Αλεξία και Ιλεάνα».

To Top