Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας Roberto Cavalli.

Όπως μεταδίδει το ANSA, ο Ρομπέρτο Καβάλι πέθανε, σήμερα, στο σπίτι του στην Ελβετία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν άρρωστος εδώ και αρκετό καιρό και τις τελευταίες ημέρες η υγεία του είχε επιδεινωθεί.

Τα μέλη της οικογένειας ενημέρωσαν στενούς φίλους και γνωστούς για τον θάνατό του.

«Σήμα κατατεθέν του» οι γούνες, τα χαρακτηριστικά κεντητά σχέδια, τα έντονα ντεκολτέ και τα διαφανή ενδύματα. Μεγάλη επιτυχία είχε σημειώσει επίσης μια ειδική γραμμή αφιερωμένη στους νέους.

Ο Καβάλι καταγόταν από οικογένεια καλλιτεχνών, καθώς ο παππούς του Τζουζέπε Ρόσι ήταν ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος Macchiaioli, με έργα που εκτέθηκαν στην γκαλερί Uffizi στη Φλωρεντία.

Το brand με την επωνυμία του ιδρύθηκε το 1970, όταν εφηύρε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια καινοτόμο διαδικασία εκτύπωσης σε δέρμα και παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στο Salon du Prêt-à-Porter στο Παρίσι σε ηλικία 32 ετών.

Το 2015 αποφάσισε να πουλήσει την εταιρία του και να αφιερωθεί στην οικογένειά του. Λάτρευε τη γενέτειρα πόλη του, τη Φλωρεντία, όπου διέμενε τα τελευταία του χρόνια.

Η προσωπική ζωή του Ρομπέρτο Καβάλι

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής αφήνει πίσω του έξι παιδιά. Με την πρώτη του σύζυγο, Silvanella Giannoniο απέκτησαν τον Tommaso και την Cristina. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1964 και χώρισαν 10 χρόνια αργότερα.

Το 1980 ο Καβάλι παντρέυτηκε την Αυστριακή σχεδιάστρια μόδας, Eva Maria Duringer, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Robert, την Rachele και τον Daniele. Χώρισαν το 2010.

Τέλος, το περασμένο έτος, απέκτησε το 6ο του παιδί, Τζόρτζιο με τη σύντροφό του και πρώην Playmate από τη Σουηδία, Σάντρα Νίλσον, με την οποία ήταν μαζί από το 2014. Το όνομα Τζόρτζιο δόθηκε στον μικρό γιο του Καβάλι για να τιμήσει τον πατέρα του, ο οποίος το 1944 εκτελέστηκε από τους Ναζί, στην πόλη Αρέτσο της κεντρικής Ιταλίας.