Αθλητικά

Πήρε το ισπανικό… θρίλερ η Μπαρτσελόνα – Με σούπερ Βέσελι έριξε στο… καναβάτσο την Βαλένθια (Hls)

Πήρε το ισπανικό... θρίλερ η Μπαρτσελόνα - Με σούπερ Βέσελι έριξε στο... καναβάτσο την Βαλένθια (Hls)

Οι Μπλαουγκράνα μπορεί δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στην μαχητική Βαλένθια, όμως τελικά κατάφεραν και πήραν τη νίκη με 74-70, έχοντας τον Γιαν Βέσελι σε πολύ μεγάλη ημέρα, με τους Καταλανούς να παραμένουν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Euroleague: Στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Euroleague με ρεκόρ 7-2 παραμένει η Μπαρτσελόνα, μόνη πλέον μετά την ήττα της Βίρτους από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου επικράτησε 74-70 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» της Βαλένθια, η οποία έπεσε στο 5-4. Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιαν Βέσελι με 17 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. 

Με «όπλο» της την ταχύτητα και την υπεροπλία κάτω από το καλάθι, η Μπάρτσα δημιούργησε διψήφια διαφορά από νωρίς. Όμως, το… τραγικό ποσοστό της στα τρίποντα (1/15 στο α΄ ημίχρονο!) έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν 29-28 στο 16΄. Το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι πόντο-πόντο, ενώ με δίποντο του Σατοράνσκι στην εκπνοή του ημιχρόνου οι Καταλανοί βρέθηκαν στο +4 (37-33). Άψογος μέχρι το σημείο εκείνο ο Γιαν Βέσελι ο οποίος είχε 5/5 δίποντα και 3/3 βολές. 

Με ένα γρήγορο 5-0 Βαλένθια πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (38-37) στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου και το ντέρμπι συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν σε εξαιρετική κατάσταση τους Ίνγκλις (13π.) και Λόπεθ-Αροστέγκι (10π., 7ρ.). Όμως η Μπαρτσελόνα είχε την τύχη (και την πολυτέλεια) να βάλει στην εξίσωση του σκοραρίσματος πολλούς παίκτες και με τρίποντα των Αμπρίνες, Σατοράνσκι ξέφυγε με 8 (68-60) τρία λεπτά πριν από το τέλος. Η Βαλένθια μείωσε 68-65, 50” πριν από το τέλος, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν 9 ή περισσότερους πόντους κι αυτό είναι ιδιαίερα σημαντικό αν αναλογιστούμε το πολύ χαμηλό σκορ 74-70. Ήταν οι Βέσελι (17), Αμπρίνες (12), Σατοράνσκι (9), Ερνανγκόμεθ (9) και Πάρκερ (9). 

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 37-33, 54-52, 74-70

To Top