Αθλητικά

Πήρε το θρίλερ με Μπάγερν η Βαλένθια και έμεινε “ζωντανή” για τα play in (Ηls)

Πήρε το θρίλερ με Μπάγερν η Βαλένθια και έμεινε "ζωντανή" για τα play in (Ηls)

Οι Νυχτερίδες αποδείχθηκαν ψύχραιμες στο φινάλε και άντεξαν στην αντεπίθεση των Βαυαρών, σε έναν αγώνα… τελικό για τη συνέχεια των δύο ομάδων στην Euroleague, και τελικά πήραν τη νίκη με 70-68, αποτέλεσμα που τις κρατάει ζωντανές στο κυνήγι της 10ης θέσης της βαθμολογίας που οδηγεί στα play in της διοργάνωσης, μιας και πλέον ισοβαθμούν με την Παρτιζάν έχοντας ρεκόρ 14-16.

Euroleague: Η Βαλένθια υπερασπίστηκε στο… νήμα την έδρα της, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, για την 30ή αγωνιστική της Euroleague και με ρεκόρ 14-16 «έπιασε» την Παρτιζάν στη δέκατη θέση, που οδηγεί στα play in της διοργάνωσης (υπερτερούν οι Σέρβοι στην ισοβαθμία). Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 70-68 των Γερμανών, οι οποίοι υποχώρησαν στο 13-17 και στην 14η θέση. 

Οι Ισπανοί «πάτησαν» στο εξαιρετικό τους πρώτο δεκάλεπτο, όταν με έμφαση σε άμυνα και επίθεση εξασφάλισαν διαφορά 13 πόντων (28-15 στο 10΄), ενώ η ανασταλτική λειτουργία του… επιλόγου ήταν αυτή που τους κράτησε «όρθιους», στην προσπάθεια της Μπάγερν να αποδράσει με το «διπλό». «Μοιραίος» της ομάδας του Πάμπλο Λάσο ο Βλάντιμιρ Λούσιτς, ο οποίος αστόχησε στο νικητήριο τρίποντο στην εκπνοή. 

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Κρις Τζόουνς με 17 πόντους, ενώ στους 15 σταμάτησε ο Ντάμιεν Ίνγκλις και στους 14 ο Σέμι Οτζελέγιε. Από την Μπάγερν ξεχώρισε ο Ντέβιν Μπούκερ με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 28-15, 45-37, 57-56, 70-68.

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top