Ελλάδα

Ποδηλάτης που διαπληκτίστηκε με αμαξά για το θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα, εξομολογείται: «Είπα, ε…

alogo

Ποδηλάτης που διαπληκτίστηκε με αμαξά για το θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα, εξομολογείται: «Είπα, εντάξει αυτός θα με σκοτώσει»

Σάλο έχει προκαλέσει ο θάνατος αλόγου που μετέφερε άμαξα με τουρίστες στην Κέρκυρα με τον ιδιοκτήτη να συλλαμβάνεται και να τιμωρείται με πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ για το περιστατικό έχει παρέμβει και ο Άρειος Πάγος. Τώρα, viral έχει γίνει βίντεο που δείχνει έναν ποδηλάτη να αντιδρά για τη μεταχείριση των αλόγων και αμαξά να του επιτίθεται φραστικά.

«Ωρέ φεύγε, ωρέ, παιδί, απ’ το άλογο, που το λυπάσαι εσύ. Φεύγα, φεύγα που το λυπάσαι το άλογο», ακούγεται να λέει ο άνδρας στον ποδηλάτη, ενώ είχε φτάσει κοντά του κάνοντας την ίδια στιγμή νευρικές κινήσεις με τα χέρια του.

«Εσύ δεν λυπάσαι;» ακούγεται να του λέει ο ποδηλάτης. Και τότε ακόμη πιο εξοργισμένος είπε απειλώντας τον: «Τι λες; Φύγε από εδώ πέρα. Έχεις το παλιοποδήλατο εσύ. Έχω δέκα άλογα εγώ ωρέ. Καταλάβες; Αλλού τι θα σου έδινα… Φεύγα α….ι από εδώ. Είσαι άνδρας;».

Ο ποδηλάτης ετοιμάζεται για να φύγει και τότε εμφανίζεται ένας άλλος άνδρας που επιχειρεί να τον χτυπήσει, όμως τον συγκρατεί ο πρώτος αμαξάς που έκανε τη φραστική επίθεση.

«Είδα φόνο στα μάτια του»

Ο ποδηλάτης, ο παιδίατρος Διονύσης Μπαζίνας, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 τις απειλές και τους προπηλακισμούς που δέχθηκε.

«Φώναζαν οι τουρίστες διαμαρτυρόμενοι για την αγριάδα που είχανε δειξει οι αμαξάδες, μιλούσανε όλο και πιο άσχημα πλησίαζαν πολύ απειλητικά σε απόσταση αναπνοής ακόμα και από τις γυναίκες που στεκόταν όσο πιο ψύχραιμα μπορούσαν και έλεγαν “τι θα μας χτυπήσετε; χτυπήστε μας”. Εγώ πλησίασα μόλις είδα αυτή τη βίαιη συμπεριφορά μήπως μπορώ να βοηθήσω κάπως… Μου έριξε μία κλωτσιά ο τύπος ο δεύτερος που ήρθε. Εκεί πείστηκα εντελώς ότι δεν πήγαινε καλά το πράγμα και την ώρα που άρχισα να φεύγω σιγά-σιγά και αυτοί συνέχισαν να με βρίζουν, να με αποκαλούν δειλό και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο, εκεί πήγε να μπουκάρει ο δεύτερος που με κλώτσησε και τον συγκρατήσε ο πρώτος που στην αρχή ήρθε να με αποπάρει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Με ακολούθησε ο ψηλός από πίσω με πολύ άγρια διάθεση. Δεν με είχε πείσει ότι θα με χτυπούσε, οπότε έμεινα αρκετά ψύχραιμος. Και μετά με ακολούθησε ο δεύτερος τύπος που τον βλέπω να με κοιτάει. Στο βλέμμα του είδα φόνο, θάνατο, λέω εντάξει αυτός εδώ πέρα αυτή τη στιγμή θα με σκοτώσει», πρόσθεσε.

To Top