Κόσμος

Ποινής φυλάκισης εννιάμισι ετών στη φυγόδικη ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οφσιάνικοβα πρότεινε εισαγγε…

Marina Ovsyannikova

Ποινής φυλάκισης εννιάμισι ετών στη φυγόδικη ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οφσιάνικοβα πρότεινε εισαγγελέας

Την επιβολή ποινής φυλάκισης εννιάμισι ετών στη φυγόδικη ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οφσιάνικοβα πρότεινε εισαγγελέας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο τον ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο Mediazona.

Η Οφσιάνικοβα έγινε διάσημη για την αντιπολεμική διαμαρτυρία της σε δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης τον Μάρτιο του 2022, όταν εμφανίστηκε κρατώντας πλακάτ που έγραφε «Σταματήστε τον πόλεμο» και «Σας λένε ψέματα».

Η ρωσίδα δημοσιογράφος δικάζεται ερήμην για «διασπορά ψευδών ειδήσεων», κατηγορία που περιλαμβάνει τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με το αφήγημα της Μόσχας.

Η 45χρονη Οφσιάνικοβα εγκατέλειψε πέρυσι τη Ρωσία, μαζί με την κόρη της, αφότου διέφυγε από τον κατ’ οίκον περιορισμό που της είχε επιβληθεί.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει αφορά διαμαρτυρία της κοντά στο Κρεμλίνο, τον Ιούλιο του 2022, όταν είχε εμφανιστεί με αφίσα που αποκαλούσε «δολοφόνο» τον Πούτιν και «φασίστες» τους στρατιώτες που εισέβαλαν στην Ουκρανία.

To Top