Πολιτική

Ποιος θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ: Η Πολιτική Γραμματεία καλείται να αποφασίσει

syriza 7

Ποιος θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ: Η Πολιτική Γραμματεία καλείται να αποφασίσει

Ο αρχικός προγραμματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήθελε αύριο Κυριακή να διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος και σε περίπτωση που απαιτούνταν δεύτερος γύρος, αυτός να πραγματοποιούνταν το επόμενο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου ώστε την επόμενη μέρα ο νέος επικεφαλής να πετούσε για τη συμπρωτεύουσα και να έδινε συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, ενώ θα επισκέπτονταν επίσης τα περίπτερα και θα είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως, ματαιώνεται όλος ο σχεδιασμός που είχε γίνει καθώς λόγω της θεομηνίας οι εκλογές μετατέθηκαν κατά μια εβδομάδα. Έτσι, οι κάλπες θα στηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου και εάν χρειαστεί β’ γύρος αυτός να διεξαχθεί στις 24 του μηνός.

Οπότε αυτή τη στιγμή τίθεται ζήτημα εκπροσώπησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε ανώτατο επίπεδο. Η λογική λέει πως για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα ανέβει στη συμπρωτεύουσα και θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος. Στην Κουμουνδούρου όμως δεν το θεωρούν αυτονόητο, και για το λόγο αυτό αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση επί τούτου η Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει (και για αυτό το θέμα) την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Παππάς πέραν του αιτήματος μετάθεσης των εκλογών που κατέθεσε, και έγινε δεκτό από την Πολιτική Γραμματεία αναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο την ευθύνη για την ανατροπή της απόφασης του συνεδρίου, φρόντισε να θέσει και το ζήτημα της εκπροσώπησης του κόμματος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση».

To Top