Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διατάσσεται υποχρεωτική εσπευσμένη απομάκρυνση των παιδιών από τη Χερσώνα λόγ…

AP22123594155871

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διατάσσεται υποχρεωτική εσπευσμένη απομάκρυνση των παιδιών από τη Χερσώνα λόγω βομβαρδισμών

Οι αρχές στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας διέταξαν την υποχρεωτική εσπευσμένη απομάκρυνση οικογενειών με παιδιά από τα σπίτια τους, επικαλούμενες τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές. Η διαταγή αφορά σειρά κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Μπερισλάβ, στον Δνείπερο Ποταμό, διευκρίνισαν οι περιφερειακές αρχές αργά χθες Δευτέρα το βράδυ μέσω Telegram.

Μέχρι στιγμής, μόνο 450 οικογένειες με παιδιά είχαν ανταποκριθεί όταν εκδόθηκε διαταγή εκκένωσης στα μέσα Σεπτεμβρίου και λόγω της άρνησης των πολιτών να συμμορφωθούν προς αυτή κρίθηκε απαραίτητη η λήψη υποχρεωτικών μέτρων.

Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, πάνω από 800 παιδιά μεταφέρονται σε ασφαλέστερες περιοχές, στο δυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, με λεωφορεία και τρένα. Κατά τις τοπικές αρχές, το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο λόγω των σχεδόν καθημερινών βομβαρδισμών με πυροβολικό και από αέρος εναντίον στόχων στην όχθη του Δνείπερου υπό ουκρανικό έλεγχο. Καταγράφονται συχνά θάνατοι και τραυματισμοί αμάχων, εξηγούν.

Το τμήμα του Δνείπερου που διαπερνά την περιφέρεια της Χερσώνας είναι συνώνυμο με τη γραμμή του μετώπου στον συνεχιζόμενο πόλεμο του ρωσικού με τον ουκρανικό στρατό τον τελευταίο χρόνο και πλέον. Ουκρανικές μονάδες περνούν συχνά τον ποταμό κι επιδίδονται σε επιχειρήσεις παρενόχλησης των ρωσικών, δολιοφθοράς πίσω από εχθρικές γραμμές κ.λπ..

To Top