Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Μπαχμούτ

rosia oukrania 2

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Μπαχμούτ

Τα ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν πάνω από ένα χιλιόμετρο κατά την τελευταία ημέρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού. Οι δηλώσεις του είναι τα νεότερα σχόλια από την πλευρά του Κίεβο που αποτελούν ένδειξη ότι η αντεπίθεση που εξαπολύθηκε στις αρχές Ιουνίου σημειώνει σταδιακά πρόοδο αν και οι ρωσικές αναφορές για τις συγκρούσεις στην περιοχή του Μπαχμούτ διαφέρουν από αυτές της Ουκρανίας.

«Οι δυνάμεις άμυνας συνεχίζουν να έχουν την πρωτοβουλία εκεί, ασκώντας πίεση στον εχθρό, διεξάγοντας επιχειρήσεις επίθεσης, προχωρώντας κατά μήκος των βόρειων και νοτίων πτερύγων του μετώπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Σέρχι Τσερεβάτι στην ουκρανική τηλεόραση. «Ειδικότερα, κατά την τελευταία ημέρα, προήλασαν πάνω από ένα χιλιόμετρο». Εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν «μερική επιτυχία» κοντά στο χωριό Κλισιίφκα, νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ.

Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η εξασφάλιση της Κλισιίφκα θα βοηθήσει την Ουκρανία να πάρει πίσω το Μπαχμούτ, το οποίο κατελήφθη από ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο ύστερα από 10 μήνες σφοδρών συγκρούσεων.

To Top