Ελλάδα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αν ο Νετανιάχου κάνει πραγματικότητα το ότι θα εξαλείψει τη Χαμάς, θα έχουμε ολ…

iatridis

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αν ο Νετανιάχου κάνει πραγματικότητα το ότι θα εξαλείψει τη Χαμάς, θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Την ανησυχία του για την κατάσταση στο Ισραήλ εξέφρασε ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Κωνσταντίνος Ιατρίδης το πρωί της Παρασκευής (13/10). «Αν ο Νετανιάχου κάνει πραγματικότητα το ότι θα εξαλείψει τη Χαμάς, θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη για τις επιθέσεις της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης ανέφερε: «Βλέπουμε ότι συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και μάλιστα χθες χτυπήθηκε και το αεροδρόμιο της Δαμασκού και του Χαλεπιού και προξένησαν μεγάλες καταστροφές».

«Το έκαναν γιατί ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να διακόψουν κάθε ανεφοδιασμό στη Χεσμπολάχ και χτύπησαν και τον Λίβανο για να απομονώσουν τη Χεσμπολάχ σε περίπτωση που ήθελε να επιτεθεί για να μην μπορεί να ανεφοδιαστεί με όπλα, καθώς στηρίζει και εξοπλίζει το Ιράν», είπε ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

«Κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας, υπάρχει ένας υπόγειος κόσμος, υπάρχουν στοές, κατακόμβες πολλών χιλιομέτρων που ενώνουν και την Αίγυπτο και τον Λίβανο και τη Δυτική Όχθη. Είναι χιλιάδες μαχητές που είναι εξοπλισμένοι ακόμα και με αντιαρματικές ρουκέτες τελευταίας τεχνολογίας τις οποίες έδωσε το Ιράν. Έχουν επίσης εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης κλίμακας που θα τους χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που εισβάλει το Ισραήλ. Και αν το κάνει πραγματικότητα αυτό που είπε ο Νετανιάχου – ότι θα εξαλείψει τη Χαμάς – θεωρώ ότι θα έχουμε έναν ολοκληρωμένο πόλεμο, που θα είναι καταστροφικός και δεν ξέρω κατά πόσο είναι προετοιμασμένο το Ισραήλ για έναν τέτοιο πόλεμο», συμπλήρωσε.

«Η Χαμάς θα βάλει τους αιχμαλώτους ως ασπίδα προστασίας στις στοές»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εισβολής των Ισραηλινών στην Γάζα ανέφερε: «Οι Ισραηλινοί έχουν τα μέσα και τα όπλα, έχουν και μη επανδρωμένα και ρομπότ, έξυπνες βόμβες. Το θέμα είναι ότι σε μία πόλη που θα υπάρχουν επισκέπτες της Χαμάς για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Και με τους βομβαρδισμούς ανοίγουν δρόμους ασφαλείας για να είναι ασφαλείς οι επίγειες δυνάμεις όταν θα εισβάλουν στη Γάζα. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί όμως να γίνει αυτό. Δεν τον παίρνει να κάνει πίσω τον Νετανιάχου. Η Χαμάς θα βάλει τους αιχμαλώτους ως ασπίδα προστασίας στις στοές. Σήμερα ο Μπλίνκεν θα πάει στο Κατάρ, που το Κατάρ χρηματοδοτεί τη Χαμάς».

«Υπάρχουν 17 Αμερικανοί, ο Μπάιντεν δε θα το αφήσει έτσι, είναι σε δύσκολη θέση και έχει βάρος, γι΄αυτό έστειλε και τόσες μεγάλες δυνάμεις πυρός. Έχει τη δύναμη να ανακαλύψει και τις στοές, ακόμα και υπόγειες συνομιλίες και να επέμβουν μετά οι Ισραηλινοί. Ο στόχος είναι να εξαλειφθεί η Χαμάς» σημείωσε κλείνοντας.

To Top