Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χάρτες της Χαμάς για επιθέσεις σε σχολεία – «Σκοτώστε όσους μπορείτε, μαζί και π…

231013 Hamas maps 1 ew 347p 559543

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χάρτες της Χαμάς για επιθέσεις σε σχολεία – «Σκοτώστε όσους μπορείτε, μαζί και παιδιά»

Ντοκουμέντα αναφορικά με τα σχέδια της Χαμάς για την επίθεση στο Ισραήλ έφερε στο φως της δημοσιότητας το NBC. Συγκεκριμένα, πρόκειται για χάρτες στους οποίους φαίνονται αεροφωτογραφίες για επιθέσεις που σχεδίαζαν σε σχολεία στο κιμπούτς Κφαρ Σαάντ, με την εντολή «σκοτώστε όσους περισσότερους μπορείτε, αρπάξτε ομήρους και φύγετε γρήγορα για την Γάζα».

Οι αεροφωτογραφίες που έπεσαν στα χέρια του NBC αναφέρονται ως «top secret» χάρτες στα αραβικά, οι οποίοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προορίζονταν για «υψηλά εκπαιδευμένα μέλη» της Χαμάς, ώστε να «περικυκλώσουν χωριά και να στοχεύσουν περιοχές όπου βρίσκονται πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Οι χάρτες εντοπίστηκαν σε νεκρά στελέχη της Χαμάς από Ισραηλινούς ρεπόρτερς, οι οποίοι τα μοιράστηκαν με την ανταποκρίτια του NBC, όπως αναφέρει το Mέσο.

231013 Hamas maps instructions ew 347p 8854aa
Πόλεμος στο Ισραήλ: Χάρτες της Χαμάς για επιθέσεις σε σχολεία – «Σκοτώστε όσους μπορείτε, μαζί και π... 4

«Σκοτώστε όσους μπορείτε και πάρτε ομήρους»

Μία από την σελίδα αναφέρει την φράση Top Secret και δείχνει ένα πλάνο για την επίθεση στο κιμπούτς Κφαρ Σαάντ, το οποίο αναφέρει ως «Μάχη μονάδας 1» και δείχνει την επίθεση σε σχολείο, ενώ αλλού γίνεται αναφορά σε «μονάδα μάχης 2» η οποία θα είχε στόχο να «συλλέξει ομήρους» από το κέντρο νεότητας Μπνέι Ακίβα και το σχολείο της περιοχής.

Σε άλλη σελίδα με χάρτη που έχει τίτλο «Top Secret Maneuver» η Χαμάς περιγράφει σε μονάδα να ασφαλίσει την έφοδό της στο Κφαρ Σαάντ στα ανατολικά, ενώ άλλη μονάδα θα ελέγχει την δυτική πλευρά. Αναφέρουν πάλι η φράση «σκοτώστε όσους μπορείτε και πάρτε ομήρους»

Ολοι οι χάρτες σύμφωνα με το NBC είναι στα χέρια των Ισραηλινών αρχών. Σύμφωνα με πηγή του καναλιού, τους χάρτες έχει τόσο ο στρατός όσο και η κυβέρνηση του Ισραήλ. Βίντεο που έδειξαν την έφοδο των ανδρών της Χαμάς σε κιμπούτζ στις 7 Οκτωβρίου, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις εντολές και τις κινήσεις τους, όπως είχαν πάρει τις οδηγίες στον χάρτη, σχολιάζει το δίκτυο.

Αξιωματούχοι στο Ισραήλ αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες συλλέγουν παρόμοια στοιχεία με πλάνα επιθέσεων σε χωριά και οδηγίες για γενικότερη στοχοποίηση σε γυναικόπαιδα.

«Οδοντιατρείο, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια. Αν δει κάποιος που σκόπευαν να χτυπήσουν ακόμη, θα του φύγει το σαγόνι» αναφέρει πηγή των Αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ.

Η Χαμάς όπως φαίνεται από τα σχέδιά τους, είχε ως στόχο να σκοτώσει παιδιά, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το βίντεο που ανάρτησαν προσπαθώντας να πείσουν ότι τα απαγάγουν, αλλά τα προσέχουν. 

231013 Hamas maps 2 ew 347p 0568dc
Πόλεμος στο Ισραήλ: Χάρτες της Χαμάς για επιθέσεις σε σχολεία – «Σκοτώστε όσους μπορείτε, μαζί και π... 5

Ωστόσο, πολλαπλές πηγές επιβεβαιώνουν ότι έχουν δολοφονήσει μικρά παιδιά όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του κιμπούτς Κφαρ Αζα. 

Στους χάρτες είχαν κυκλωμένη την περιοχή που θα την χτυπούσαν, με ένα μπλε κύκλο. Το ίδιο έκαναν και για άλλα χωριά κοντά στα σύνορα με την Γάζα όπως το Ναχάλ Οζ και το Αλουμίμ.

Στα σχέδιά τους επίσης φαίνονται και τα Μέσα με τα οποία θα έκαναν τις κινήσεις τους.

«Group 1 Μετακίνηση από Χάμζα: Ενα τσιπ και τέσσερις μοτοσικλέτες. Γκρουπ 2 Αμπντέλ Ραχμάν: ένα τζιπ και τέσσερις μοτοσικλέτες. Σχέδιο απόστασης μεταξύ των ομάδων, 50 μέτρα ανά γκρουπ» αναφέρουν.

Στέλεχος της IDF δήλωσε έκπληκτος από τον βαθμό σχεδιασμού της Χαμάς, ο οποίος ήταν τέτοιος ώστε να προκαλέσει «το μεγαλύτερο δυνατό κακό». «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σχεδιασμό στη ζωή μου για μαζική τρομοκρατική επίθεση» είπε.

To Top