Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν η ανακοίνωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Αν πρόσεχε κανείς καλά όσα είπε στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έβλεπε ξεκάθαρα ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ευρωβουλευτής της ΝΔ θα έμενε εκτός της κούρσας των ευρωεκλογών.

«Υπάρχουν ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί, όχι μόνο από τη Δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών» έλεγε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωνε: «κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα».

Πιθανότατα το Μέγαρο Μαξίμου είχε ήδη εικόνα του τι είχε συμβεί και έτσι δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις που οδήγησαν σε παραιτήσεις και τους δυο γραμματείς: του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του στελέχους της ΝΔ και γραμματέα Απόδημων Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Οι στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν δυο: να μην μείνει καμία σκιά και να κλείσει το θέμα όσο γρηγορότερα γίνεται.

Αυτό που ξεκαθαρίζουν από την κυβέρνηση είναι ότι όπως προέκυψε από την έρευνα η υπόθεση αυτή αφορούσε emails εκλογέων του 2023, τα οποία η κα Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Πώς φτάσαμε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο 2

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι η διαρροή δεν σχετίζεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Εξηγώντας την διαδρομή αλλά και την χρονική περίοδο που συνέβησαν όλα αυτά από την κυβέρνηση λένε ότι: Κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2023 από συνεργάτη του τότε γ.γ. του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκη, γι’ αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε.

«Επειδή εμείς δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και να μένουν αναπάντητα ερωτήματα και επειδή είδαμε και μια προσπάθεια της Αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει με την αντίθετη έννοια την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης,

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα με τον ΣΥΡΙΖΑ να σέρνει τον χορό και τον ίδιο τον Πρόεδρό του να μιλά για ετεροχρονισμένη παραίτηση από την κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Και αυτό όμως δεν έμεινε αναπάντητο με πηγές από τη ΝΔ να σημειώνουν: «Είναι προκλητικό αυτοί που καμαρώνουν ότι έχουν στις τάξεις τους αμετάκλητα καταδικασμένους για βαρύτατα αδικήματα και πρωταγωνιστές σκοτεινών υποθέσεων χειραγώγησης των Μέσων και της δικαιοσύνης, για τους οποίους η λέξη παραίτηση είναι διαχρονικά άγνωστη, να κουνάνε το δάχτυλο σε περιπτώσεις που οι παραιτήσεις προηγήθηκαν των πορισμάτων των αρμοδίων αρχών, οι οποίες προφανώς συνεχίζουν να κάνουν όσα προβλέπονται».