Ελλάδα

Πώς κάηκε η Πάρνηθα τον Αύγουστο: Καρέ καρέ η καταγραφή των αλλεπάλληλων εμπρησμών

parnitha

Πώς κάηκε η Πάρνηθα τον Αύγουστο: Καρέ καρέ η καταγραφή των αλλεπάλληλων εμπρησμών

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει καταγράψει συγκλονιστικές εικόνες από την Πάρνηθα, καθώς δείχνει τον τρόπο που κάηκε τον Αύγουστο, από φωτιές που φέρεται να έχουν βάλει εμπρηστές, καθώς οι πύρινες εστίες δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από το Up Stories και τον Αλέξανδρο Μπαγιώκο, ενώ παρουσιάζει ένα
time-lapse από την φωτιά στον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής στην Πάρνηθα.

Επίσης, έχει αναρτηθεί στο κανάλι του Up Stories στο YouTube και στη σχετική λεζάντα που το συνοδεύει, αναγράφονται τα εξής:

«Το βίντεο παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό και πιο συγκεκριμένα από τις 21:30 (23/8) περίπου μέχρι και τις 07:30 το πρωι (24/8) την επέλαση του πύρινου μετώπου που ξεκίνησε από την Φυλή Αττική και ταξιδεύοντας μέσα από την χαράδρα της Ι.Μ Κλειστών έφτασε έως την Πάρνηθα κατακέοντας στην ουσία τον τελευταίο πράσινο πνεύμονα της Αττικής.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση νέων εστιών εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία και κόντρα στην φορά του ανέμου σε 3 χρονικά σημεία του βίντεο ( 0:40, 1:02 και 1:35 ).

Οι συγκεκριμένες νέες εστίες που δεν είναι αναζωπυρώσεις είναι και αυτές που προκαλούν την αλματώδη εξάπλωση του πύρινου μετώπου κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εκείνες τις ημέρες και που είχε σχολιαστεί από όλους.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και προκαλούν ερωτήματα. Ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές στις οποίες και θέτουμε στην διάθεση τους το ντοκουμέντο αυτό».

To Top