Ελλάδα

Πώς το ΕΚΑΒ έσωσε 39χρονη που δαγκώθηκε από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης – Τα κρίσιμα δευτερόλεπ…

Πώς το ΕΚΑΒ έσωσε 39χρονη που δαγκώθηκε από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης – Τα κρίσιμα δευτερόλεπτα

Τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ να διασωληνώσουν για να κρατήσουν στη ζωή την 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγο, μετά από δάγκωμα οχιάς σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, κατέγραψε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε μετά από συγκατάθεσή της στον λογαριασμό DChrisoklahoma166 του YouTube, ο οποίος «ανεβάζει» διάφορα περιστατικά του ΕΚΑΒ. Τη βιντεοσκόπηση έκανε μέλος του πληρώματος.

Όλα έγιναν το απόγευμα της 26ης Μαΐου, όταν η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε να στο 64ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να αιχμαλωτίσει μια οχιά. Το δηλητηριώδες φίδι δάγκωσε την εθελόντρια, τη στιγμή που την έπιασε, με αποτέλεσμα να πάθει αναφυλακτικό σοκ. Μόλις ο καθηγητής του σχολείου αντιλήφθηκε τι συνέβη ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έφτασαν δύο μοτοσικλετιστές διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι βλέποντας τη σοβαρότητα της κατάστασης της κοπέλας, ειδοποίησαν ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Η 39χρονη μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύτηκε για 8 ημέρες στην εντατική, με μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, δίνοντας σκληρή μάχη.

Δείτε το βίντεο:

«Αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, εγώ δεν θα υπήρχα σήμερα να κάνω το βίντεο»

Μετά από περίπου τέσσερις μήνες, η Κωνσταντίνα, μητέρα ενός μικρού αγοριού, εξιστορεί όσα έζησε εκείνη τη μέρα και ευχαριστεί θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ που της έσωσαν τη ζωή, όπως τονίζει. «Πήγα να απεγκλωβίσω το ζώο από το σχολείο. Κατά την επιχείρησή μου και με έναν λίγο λάθος χειρισμό δικό μου, δέχθηκα ένα δάγκωμα το οποίο με έφερε σε μία δύσκολη κατάσταση. Εκείνα τα δευτερόλεπτα δεν αντιλήφθηκα τίποτα. Ζήτησα από τον δάσκαλο του σχολείου να έρθει σε άμεση επικοινωνία με το ΕΚΑΒ γιατί ένιωσα ότι ήταν μία δύσκολη κατάσταση» εξηγεί η Κωνσταντίνα.

«Θέλω να ευχαριστήσω και να τονίσω τη σημαντικότητα της ύπαρξης του ΕΚΑΒ. Αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, εγώ δεν θα υπήρχα, δεν θα ήμουν αυτή τη στιγμή εδώ και δεν θα έκανα το βίντεο. Αν με ρωτούσε κανείς, “Κωνσταντίνα, τι είναι για σένα το ΕΚΑΒ;” θα έλεγα “μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή”».

To Top