Ελλάδα

Πόσο βοηθούν τα ατομικά συστήματα συναγερμού

alarm

Πόσο βοηθούν τα ατομικά συστήματα συναγερμού

Η τεχνολογία δίνει πλέον πολλές και εξατομικευμένες επιλογές στην ασφάλειά μας. Μια από αυτές είναι οι ατομικοί συναγερμοί. Οι συσκευές αυτές είναι πραγματικά πολύτιμο απόκτημα για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, για ανθρώπους με ζητήματα υγείας ή για ανθρώπους που κάνουν κάποιο απαιτητικό χειρωνακτικό επάγγελμα: με αυτή τη συσκευή μπορούν ανά πάσα στιγμή να ειδοποιήσουν τους γύρω ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να καλέσουν για βοήθεια.

Ο ατομικός συναγερμός είναι μια μικρή, ελαφριά και φορητή συσκευή. Μπορεί κάποιος να την έχει πάντα πάνω του, είτε στην τσέπη του είτε κρεμασμένη από τον λαιμό του είτε να τη φορά σαν ρολόι στο χέρι του. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ατομικών συναγερμών, που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες ή μπορούν να εξυπηρετήσουν σε περισσότερες καταστάσεις.

  • Στη βασική έκδοση μπορούν να σημάνουν συναγερμό για να ειδοποιήσουν τους κοντινούς ανθρώπους.
  • Υπάρχουν συναγερμοί που ηχούν και παράλληλα στέλνουν ειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο ενός μέλους της οικογένειας.
  • Υπάρχουν ατομικοί συναγερμοί οι οποίοι στέλνουν ειδοποιήσεις σε υπηρεσία παρακολούθησης. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ανάγκης, η επέμβαση είναι άμεση και «επαγγελματική.
  • Υπάρχουν ατομικοί συναγερμοί με ανιχνευτές, οι οποίοι μπορούν να ενσωματωθούν στον μηχανισμό ή είναι ξεχωριστή συσκευή. Οι ανιχνευτές αυτοί μπορούν να καταγράφουν κίνηση, πόρτες που ανοίγουν, θερμοκρασία δωματίου, νερό στον χώρο (πλημμύρα), ακράτεια, καπνό ή δηλητηριώδες αέριο, ηλεκτρικές συσκευές που έχουν μείνει αναμμένες κ.ά. Αν εντοπίσουν οτιδήποτε ασυνήθιστο, ηχούν και στέλνουν ειδοποίηση. Ορισμένα συστήματα, μάλιστα, μπορούν να προσαρμόσουν ή να απενεργοποιήσουν συσκευές εάν εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα.
  • Τέλος, υπάρχουν συναγερμοί με GPS, οι οποίοι επιτρέπουν στην οικογένεια και τους φροντιστές να γνωρίζουν πού βρίσκεται αυτός που τον φορά. Όλα αυτά τα συστήματα μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως ενδοεπικοινωνία, που δείχνει στην οικογένεια ή στον φροντιστή λ.χ. ποιος μπορεί να είναι στην εξώπορτα. Οι πιο εξελιγμένες συσκευές μπορούν να διαμορφωθούν με βάση των προφίλ των ατομικών αναγκών, ενώ το κόστος εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο εξελιγμένο τεχνολογικά είναι το μοντέλο. Όμως, τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους δεν αλλάζουν: είναι μικροί, εύχρηστοι και πολύτιμοι για ώρα μεγάλης ανάγκης.
To Top