Ελλάδα

Πότε φτάνει στην Αττική η κακοκαιρία Elias – Οι περιοχές που πλήττει στο πέρασμά της, συναγερμός για…

Πότε φτάνει στην Αττική η κακοκαιρία Elias – Οι περιοχές που πλήττει στο πέρασμά της, συναγερμός για τη Θεσσαλία

Η κακοκαιρία Elias χτυπά από σήμερα μεγάλο μέρος της χώρας μας, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να σημειώνει πως «θα αφορά στην ουσία τα 2/3 της χώρας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις περιοχές από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή καταιγίδες προς την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, κινείται σιγά σιγά το σύστημα πιο νότια και οργανώνεται και το βαρομετρικό χαμηλό με τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μέσα στο Ιόνιο. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αφορά στην ουσία τα 2/3 της χώρας. Οι περιοχές που δεν θα επηρεαστούν τόσο πολύ θα είναι αυτές από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρια. Εκεί σήμερα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα – βράδυ θα μιλάμε για το δεύτερο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αφορά τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα».

Θα δούμε και εδώ στην Αττική, ιδιαίτερα Τετάρτη και Πέμπτη βροχές και καταιγίδες, τόνισε ο κ. Μαρουσάκης. «Ενδέχεται τα φαινόμενα τοπικά να είναι και ισχυρά και από την Πέμπτη και στη συνέχεια θα πάμε σε έναν πιο ομαλό καιρό, θα πέσει βέβαια η θερμοκρασία αλλά θα πάμε σε έναν άστατο καιρό με πιο ήπιες και πιο σταθερές βροχοπτώσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα κακοκαιρία θα χτυπήσει και Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη καθώς θα φεύγει.

Ανησυχία υπάρχει για τη Θεσσαλία όπου αναμένεται να πέσει αρκετό νερό. «Προσοχή και στη Λαμία», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.

To Top