Πολιτική

Πού θα ψηφίσουν Κασσελάκης και Αχτσιόγλου στις εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Πού θα ψηφίσουν Κασσελάκης και Αχτσιόγλου στις εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ που θα διαδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου να δίνουν την τελευταία μάχη τους αύριο Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με τους δύο υποψηφίους, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ψηφίσει στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, στις 12:00, ενώ μία ώρα νωρίτερα (11:00) η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν τελικά όσοι και όσες ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών την 17η Σεπτεμβρίου 2023 αλλά και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών, ανεξάρτητα εάν προσήλθαν την περασμένη Κυριακή στις κάλπες. Οι μόνοι που δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου είναι όσοι γράφτηκαν από το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου και ένθεν.

Επί της διαδικασίας, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 20:00 το απόγευμα, ενώ αυτή τη φορά ακόμη κι αν υπάρχει αυξημένη προσέλευση, το τελικό αποτέλεσμα να γίνει γνωστό νωρίς, γύρω στις 22:00, καθώς αυτή τη φορά η εφορευτική επιτροπή θα κληθεί να καταμετρήσει τις ψήφους μονάχα δύο προσώπων.

Συνολικά έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, όσα δηλαδή και την προηγούμενη φορά, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/.

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 20:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου εκεί, έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Μαζί τους οι πολίτες που θα προσέλθουν τα εκλογικά κέντρα θα πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση ώστε να μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών «καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό» όπως αναφέρει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς να ξεκαθαρίζει όμως πώς θα αποδεικνύεται αυτό.

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο προσήλθαν συνολικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννη Δρόσο, 146.635 άτομα, εκ των οποίων τα 40.000 άτομα ήταν νέα μέλη που γράφτηκαν ανήμερα των εκλογών και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Να σημειωθεί ότι ο καθένας έδωσε και τότε από 2 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως στα ταμεία του κόμματος μπήκε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 293.270 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που θα δώσουν οικονομική ανάσα στην Κουμουνδούρου και θα την βοηθήσουν στο να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα το προσεχές διάστημα, όποιος κι αν εκλεγεί τελικά πρόεδρος ενώ εξίσου σημαντικό θα είναι και το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί αύριο. Συνολικά από τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο υπολογίζεται ότι το κόμμα θα βάλει στα ταμεία περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ!

To Top