Οικονομία

Πρώτη μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

1697548809 Snea default

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, λέει ξανά και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό. «Εάν δεν υπάρξει έκπληξη, θα πρέπει να αποφασίσουμε για την πρώτη μείωση στην επόμενη συνάντησή μας στις 6 Ιουνίου» δήλωσε. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας επεσήμανε επίσης ότι η Γαλλία πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά την επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών της. Αυτό συμβαίνει αφού η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το έλλειμμά της θα είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο φέτος.

5 εκατ. δολ. πωλήθηκε ακίνητο του Μπιλ Γκέιτς

Αγοραστή για κατοικία που βρίσκεται στο αριστοκρατικό προάστιο της Μεδίνας του Σιάτλ, Mid-Century Modern, βρήκε ο Μπιλ Γκέιτς μόλις λίγες μέρες μετά το πωλητήριο που έβαλε σύμφωνα με δημοσίευμα του «Mansion Global». Το ακίνητο, το οποίο χτίστηκε το 1954, βγήκε στην αγορά στις 29 Μαρτίου για σχεδόν 5 εκατ. δολ. και από τις 9 Απριλίου είχε πουληθεί όπως δείχνουν τα αρχεία. Διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και χώρο διαβίωσης 225 τετραγωνικών μέτρων. Η οικία άλλαξε τελευταία φορά ιδιοκτήτη το 2003 για 1,31 εκατομμύρια δολάρια.

Θα ηλεκτροδοτεί 680.000 σπίτια

Εργοστάσιο μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας κοντά στο Λος Αντζελες προβλέπεται να είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο όταν θα συνδεθεί στο δίκτυο ενέργειας αργότερα φέτος. Στόχος είναι να ενισχύσει το ηλεκτρικό δίκτυο της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής και να βοηθήσει την Πολιτεία να επιτύχει τους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνησή της. Το Nova Power Bank της Calpine θα μπορεί να τροφοδοτήσει περίπου 680.000 σπίτια για έως και τέσσερις ώρες σε πλήρη χωρητικότητα.

LME: Μπλόκο σε νέα ρωσικά μέταλλα

Το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) δεν επιτρέπει πλέον τις παραδόσεις νέας ρωσικής παραγωγής λόγω κυρώσεων, αλλά θα συνεχίσει να δέχεται παλαιότερα αποθέματα. Αυτό δημιουργεί νέες ανησυχίες στην αγορά για σημαντικό κίνδυνο στρεβλώσεων στις τιμές. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, κανένα ρωσικό μέταλλο που παράχθηκε από τις 13 Απριλίου και μετά δεν θα είναι επιλέξιμο για διαπραγμάτευση στο LME.

To Top