Ελλάδα

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Ο πιλότος πήγαινε να παραλάβει γνωστό επιχειρηματία – Ήταν πολύ έμπε…

ptosh elikopterou

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Ο πιλότος πήγαινε να παραλάβει γνωστό επιχειρηματία – Ήταν πολύ έμπειρος»

Σε εξέλιξη βρίσκονται ο έρευνες για την πτώση του ιδιωτικού ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος του ελικοπτέρου αγνοείται ακόμα, με βατραχανθρώπους να χτενίζουν τη θάλασσα, ώστε να βρεθεί ο χειριστής.

Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα που αφορούν το γιατί βρέθηκε εκεί το ελικόπτερο αλλά και γιατί αυτό έπεσε. Μιλώντας στην εκπομπή «TLive» με την Τατιάνα Στεφανίδου, ένας αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης του ελικοπτέρου, ανέφερε πως το ελικόπτερο «έφερε μια σβούρα και έπεσε μέσα. Πενήντα μέτρα από το κύμα. Ένα καΐκι ψάχνει εδώ πέρα. Δεν βρήκε κανένας, πήγα στην παραλίακαι κοίταξα μήπως βγήκε κάποιος με σωσίβιο, αλλά δεν υπήρχε κάτι».

Η πτώση του ελικοπτέρου καταγράφηκε από κάμερα ανθρώπου που ήταν στην περιοχή. Στο βίντεο φαίνεται ακριβώς η στιγμή που το ελικόπτερο πέφτει στη θάλασσα. Ο Χαρίλαος Τσαρούχας, επίσης αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης, ανέφερε στην ίδια εκπομπή: «Πήγαινε σιγά – σιγά, όχι με μεγάλη ταχύτητα, προς κατεύθυνση την Κοτσικιά. Πήγε δύο φορές να γυρίσει πίσω προς το Αχλάδι, δηλαδή, στην παραλία του Αχλαδίου. Δεν γύρισε, δεν ξέρω τον λόγο. Μετά ξαναπήρε πάλι κατεύθυνση, πάλι στην ίδια πορεία, στα 200 μέτρα από την ακτή, προς Κοτσικιά, αλλά έχανε ύψος συνέχεια».

Ψαράδες που έσπευσαν στο σημείο για να εντοπίσουν τον πιλότο του ελικοπτέρου ανέφεραν πως δεν βρήκαν κανένα σημάδι ζωής. Ένας από αυτούς είναι και ο Χρήστος Λέκκας, ο οποίος δήλωσε πως «ήμασταν εδώ με το Super Puma, ήρθε μετά από δέκα λεπτά. Επί μισή ώρα, κάναμε γύρω – γύρω, δεν φαίνεται τίποτα». «Το είδαμε που προσπαθούσε κάτι να κάνει και κάποια στιγμή, χάθηκε μέσα στην ομίχλη  λόγω της βροχής και ακούσαμε μια έκρηξη. Ένα μεγάλο άσπρο ελικόπτερο», πρόσθεσε ο κ. Κώστας, επίσης αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως αναφέρεται στο «TLive», το ελικόπτερο ήταν στο Μαντούδι. Πληροφορίες της ίδιας εκπομπής αναφέρουν πως ο πιλότος μετέβαινε στον προορισμό του, προκειμένου να παραλάβει πάρα πολύ γνωστό επιχειρηματία.

«Ο πιλότος ήταν πολύ έμπειρος – Θα παραλάμβανε γνωστό επιχειρηματία»

Μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου, ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, αναφέρθηκε στον αγνοούμενο πιλότο, τον οποίο χαρακτήρισε πολύ έμπειρο. «Ο συγκεκριμένος πιλότος ήταν αξιωματικός του στρατού, πολύ έμπειρος στα ελικόπτερα χιου, με χιλιάδες ώρες. Εργαζόταν σε μια εταιρεία, ήταν πιλότος του επιχειρηματία. Απογειώθηκε από τις Αφίδνες, για να πάει στον Βόλο να παραλάβει τον επιχειρηματία, και στη διαδρομή, λόγω καιρού, ανέφερε πως θα προσγειωθεί στο Μαντούδι, σε μια κορυφή, μέχρι να φτιάξει ο καιρός».

«Κάποια στιγμή, απογειώθηκε για να πάει στον Βόλο. Οι συνθήκες, εκείνη την ώρα, ήταν πάρα πολύ άσχημες. Υπήρχε πολύ χαμηλή νέφωση και πολύ έντονη βροχή. Σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχει περιορισμένη ορατότητα και η θάλασσα γίνεται γυαλί. Δηλαδή, κάποια στιγμή δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη θάλασσα από τον ουρανό και είναι πολύ εύκολο κάποιος να πάθει κάποια παραίσθηση», ανέφερε ο κ. Ιατρίδης.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως «Στο δρόμο φαίνεται πως αντιμετώπισε κάποια φαινόμενα, προσπάθησε να κατέβει κάτω από τα σύννεφα και εκεί φαίνεται ότι έπεσε στη θάλασσα. Μπορεί να έπαθε κάποια παραίσθηση, μπορεί να έγινε κάποια βλάβη που δεν πρόλαβε να αναφέρει, μπορεί να είχε και κάποιο πρόβλημα υγείας, οι εικασίες είναι πολλές και αυτά θα διερευνηθούν».

To Top