Ελλάδα

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Ο πιλότος προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί – Δεν φορούσε ζώνη και χτύπησε…

5982055

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Ο πιλότος προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί – Δεν φορούσε ζώνη και χτύπησε στο κεφάλι

Συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας στην Εύβοια με το ελικόπτερο που έπεσε στη θάλασσα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του χειριστή του, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πιλότος προσπάθησε να σωθεί.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Live News» και είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο, πως οι ερευνητές θεωρούν ότι ο πιλότος χτύπησε το κεφάλι του στο ταμπλό του ελικοπτέρου όταν έπεσε στη θάλασσα, επειδή φέρεται να μην φορούσε το πάνω μέρος της ζώνης του.

Στη συνέχεια, φέρεται ζαλισμένος να προσπάθησε να διαφύγει από το ελικόπτερο που βυθίζονταν, με την πόρτα να ανοίγει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, λόγω της πίεσης του νερού.

Επίσης, ανέφερε πως οι πραγματογνώμονες ερευνούν γιατί το ελικόπτερο δεν είχε πλωτήρες.

Σημειώνεται, ότι χειριστής του ελικοπτέρου, Μιχάλης Λάμπος, ήταν 65 ετών συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Σχετικά με το χρονικό της μοιραίας πτήσης, το ελικόπτερο Α-109 απογειώθηκε στις 8 το πρωί της Πέμπτης (28/9) από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

Στη συνέχεια, χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΥΠΑ.

To Top