Αθλητικά

Ρεπορτάζ… φωτιά στο Βέλγιο! “Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο ιδανικός αντίπαλος για Μπριζ γιατί…”

Ρεπορτάζ... φωτιά στο Βέλγιο! "Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο ιδανικός αντίπαλος για Μπριζ γιατί..."

Μόνο άνετοι φαίνεται ότι δεν είναι οι Βέλγοι μετά την κλήρωση για τα προημιτελικά του Conference Leaugue κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, κάτι που φαίνεται και από τα ρεπορτάζ του Τύπου ενόψει των παιχνιδιών.

ΠΑΟΚ: Με τίτλο: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο ιδανικός αντίπαλος για την Μπριζ» αρχίζει το κείμενο της ιστοσελίδας της δημόσιας βελγικής ραδιοτηλεόρασης, όπου παρουσιάζεται στους Βέλγους φιλάθλους ο φετινός ΠΑΟΚ ενόψει των δύο αγώνων για προημιτελικά του Conference League στις 11 και τις 18 Απριλίου.

Μπορεί η Κλαμπ Μπριζ να βρίσκεται σε μια περίοδο ανακατατάξεων μετά την απομάκρυνση του Ρόνι Ντέιλα από τον πάγκο της, ωστόσο μπαίνουν για τα καλά οι Βέλγοι στο κλίμα των αναμετρήσεων με τον Δικέφαλο σιγά-σιγά.

«Η Κλαμπ Μπριζ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για να προσπαθήσει να προκριθεί στα ημιτελικά. Ένας αντίπαλος που μάλλον δεν είναι ο πιο δυνατός βάσει των επιλογή που υπήρχαν, αλλά είναι ένας αντίπαλος… παγίδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα rtbf.be στο… εισαγωγικό της σημείωμα για τον ΠΑΟΚ.

«Η καλύτερη επίδοση της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ»

Οι… κολακείες των Βέλγων για τον ΠΑΟΚ αρχίζουν από την επίθεση και αναφέρουν πως ο Δικέφαλος έχει την καλύτερη επίθεσης στο Conference League γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της Μπριζ.

«Σημαντικη φυσιογνωμία για τον ΠΑΟΚ ο Λουτσεσκου»

Σε ότι αφορά τον Ραζβαν Λουτσέσκου οι Βέλγοι έκαναν ειδική μνεία, βάζοντας στην παρουσίαση του τόσο τον πατέρα του όσο και την μεγάλη του επιτυχία με την Αλ Χιλαλ.

«Επικεφαλής αυτού του ΠΑΟΚ που βγάζει σπίθες είναι ένα όνομα γνωστό στον κόσμο του ποδοσφαίρου: ο Λουτσέσκου. Είναι όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου , ο γιος του εμβληματικού Μιρτσέα Λουτσέσκου. Αν και δεν είναι τόσο επιτυχημένος όσο ο πατέρας του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ακόμα κάποια καλά επιχειρήματα να παρουσιάσει και είναι σημαντική φυσιογνωμία στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Πρωταθλητής το 2019, στη συνέχεια μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία όπου κέρδισε τον τίτλο με την Αλ-Χιλάλ πριν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Στα 55 του, ο Ρουμάνος ελπίζει να προσθέσει μια νέα γραμμή στη λίστα των επιτευγμάτων του».

«Η αναπτυσσόμενη ελληνική… νεολαία και οι Βιεϊρίνια – Τάισον»

Στην ανάλυση του ρόστερ του ΠΑΟΚ από τους Βέλγους, ξεχωρίζει η αναφορά στους… παλιούς Βιερίνια και Τάισον αλλά και στην αναπτυσσόμενη ελληνική νεολαία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στους Κουλιεράκη και Κωνσταντελια.

«Ο Βραζιλιάνος Τάισον, 36 ετών σήμερα και που βρισκόταν εδώ και καιρό στην ακμή της Σαχτάρ Ντόνετσκ, εντάχθηκε στις ασπρόμαυρες τάξεις τον χειμώνα του 2023. Άλλος ένας πολύπειρος και ένας από τους βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ για αρκετές σεζόν είναι ο Βιεϊρίνια. Επιστρέφοντας το 2017 στην ομάδα, τώρα 38 ετών, φοράει περήφανα το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά από θητείες σε Πόρτο και Βόλφσμπουργκ.

Την… ξενη εμπειρία την υποστηρίζει η αναπτυσσόμενη ελληνική νεολαία. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, 20 ετών και ήδη 6.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία σύμφωνα με το transfermarkt, είναι ένας από τους πυλώνες της άμυνας του ΠΑΟΚ ενώ ο Γιάννης Κωνσταντελιάς είναι το στολίδι του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Ο 21χρονος επιθετικός μέσος έχει χρηματιστηριακή αξία 12.000.000 ευρώ και έχει πετύχει 7 γκολ και 3 ασίστ σε 25 ματς πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Στο Conference League έδειξε και καλά πράγματα με 1 γκολ και 1 ασίστ. Ένα ταλέντο που μπορούσαμε να δούμε στην Pro League αφού το αγνό προϊόν του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ δόθηκε δανεικό στην Eupen στο δεύτερο μέρος της σεζόν του 2022».

«Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξέρουν πώς να βάζουν φωτιά στην Τούμπα»

Από το συνολικό αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της βελγικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στην Τούμπα.

«Η Μπριζ έχει προειδοποιηθεί, το ταξίδι της στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά διακοπές θα είναι και για να ελπίζει να φτάσει στα ημιτελικά, θα πρέπει να κάνει δύο πολύ καλές εμφανίσεις.

Πόσο μάλλον στο δευτερο ματς, μιας που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξέρουν πώς να βάζουν φωτιά στο γήπεδο της Τούμπας και τις σχεδόν 30.000 θέσεις του.

Όπως συμβαίνει σε πολλούς συλλόγους στην Ελλάδα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φημίζονται για τις πυροτεχνικές επιδείξεις τους και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντέξουν τημ καυτή ατμόσφαιρα της έδρας του ΠΑΟΚ».

Πηγή: sfina.gr

paok aek 3

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top