Κόσμος

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ ενισχύει τις στρατιωτικές απειλές με παρουσία τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη

nato

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ ενισχύει τις στρατιωτικές απειλές με παρουσία τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη

Η Ρωσία κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι αυξάνει τις στρατιωτικές απειλές προς τη χώρα, τόσο με την ανάπτυξη στρατιωτική υποδομών κοντά στα σύνορα της, όσο και με την παρουσία τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πάτρουσεφ δήλωσε ότι «η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, η εντατικοποίηση των αναγνωριστικών δραστηριοτήτων και η παρουσία τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη ενισχύει τις στρατιωτικές απειλές για την Ρωσία».

O Πάτρουσεφ είπε επίσης ότι η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει εφέτος περισσότερες από 70 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Κριμαία και επίσης πραγματοποιήσει επίσης επιθέσεις τις περιοχές Κρασνοντάρ και Ροστόφ της νότιας Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

«Οι στόχοι κατά κανόνα είναι ενεργειακές και βιομηχανικές υποδομές, η καταστροφή των οποίων απειλεί την ειρηνική ζωή και την υγεία των ανθρώπων», δήλωσε ο Πάτρουσεφ σε συνάντηση για θέματα ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κρασνοντάρ.

To Top